Moses Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 Po wystrzeleniu kulek zamek nie zatrzymuje się w tylnym położeniu. Suwaki w magazynkach nastawione są tak jak powinny być. WTF. Dodam że dźwignia zwalniająca zamek ma bardzo mały zakres ruchu (porównywalny do tego co można spotkać w AEGach) Quote Link to post Share on other sites
krzysiek2222 Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 Na pewno nic do środka nie wpadło, co by mogło blokować ten mechanizm? Ostatnio pękła mi kulka podczas strzelania, której kawałek wpadł do mechanizmu spustowego i efekt był taki, że nie miałem pojęcia, czemu nie strzela. Mogło coś wpaść, dlatego dźwignia nie może się poruszyć dostatecznie daleko, aby zablokować zamek. Rozumiem, że po przeładowaniu z magazynkiem, ale bez kulek, efekt będzie taki sam. Quote Link to post Share on other sites
krzysiek2222 Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 Sorki za double'a, ale gdybym edytował, to nikt by nie zajrzał. Jest jeszcze taka możliwość, że suwaki w magazynkach nie są do końca dosunięte do obudowy. U mnie niecały milimetr wystarczył, żeby zamek blokował się po ręcznym przeładowaniu, a nie blokował się po ostatnim strzale. Oczywiście przesmarowanie i gaz, to podstawowe potencjalne przyczyny takiej usterki, jak i jakieś "ciało obce", ale to też może być wina maga. Jak to naprawić już jest napisane w przyklejonym temacie. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts