EmDzej Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 Ostatnio w moim pjocie zajechałem tłok i szkielet, gdy wymieniłem szkielet na JG wzmocniony 7mm i tłok Ca. Po złożeniu gb i po oddaniu strzału tak jakby się zacina, a później już spust nie reaguje, naciskam i nic, tak jakby przerwanie przewodu. Ale gdy znów rozłożę to w środku wszystko jest cacy, i gdy podłączam silnik działa za każdym nacisnięciem. Podejrzewam, że to coś ze stykami ? dobrze myślę ? Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 Za ciasno spodkładkowane zębatki. Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 Tak jak Soul Reaper napisał. Źle spodkładkowane zębatki. Zawsze przy wymianie GB, zębatek, czy łożysk należy zrobić podkładkowanie, bo następują minimalne zmiany w przesunięciu tych części względem siebie. Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted August 19, 2010 Report Share Posted August 19, 2010 Zobacz jeszcze czy w gb nie pękł "dzyndzel" trzymający łącznik styków. To standardowa dolegliwość gb JG. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts