ajgor_aa Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 Mam woc'a 09 wraz z konwersją RIS. Niedawno wstawiłem cały zestaw komora+lufa od ra-techa i dzisiaj na strzelance zobaczyłem że pomimo maxymalnych ustawien czy to odkręcaniu lub dokręcaniu Hopa kulki latały prosto na jakieś 30m potem spadały jak kamienie. Często też dosłownie wytaczały się z lufy po 2-3 na odległość może 2m. W komorze nic nie grzebałem, jak dostałem tak założyłem. W czym może być problem? Coś z dystanserem? Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 (edited) Taki problem czesto powoduje pozytywny system tzn. ten w ktorym kulka musi dotykac tego zaworka na czobku suwadla. Jesli gumka hu nie trzyma odpowiednio mocno kulki to tak moze sie dziac. Mialem taki sam problem. Mozna zaradzic na to dajac troszke teflonu na pierwsze kilka mm gumki, wtedy gumka bedzie ciasniejsza i powinna zatrzymac kulke podczas wprowadzania kulki do komory (magna ze tak powiem nie pi***oli sie z tym, proces jest dosc energiczny i kulka lubi sie zatrzymac glebiej w komorze niz powinna). Ewentualnie NPAS ale to jednak koszta. Mozna jeszcze ze standardowego PPS zrobic system negatywny, przekladajac ta mala sprezynke na dlugim zaworku na przod. Pzdr. Edit No i dystanser tez sprawdz :) Edited August 26, 2010 by sebin Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts