Pucu Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 Witam, otóż mam problem z hopkiem w ww. replice. Gdy strzelam kulki lecą szybko i praktycznie spadają na ziemię jakby hopka nie było. Pierwsze co zauważyłem to niedokręcona komora hopa i luźno kręcąca się regulacja - dokręciłem i ustawiłem. No i teraz jest problem, bo jakbym go nie ustawił to i tak nie kręci. :???: Dodam, że regulacja działa i gumka się "wysuwa" do lufy prawidłowo przy zwiększaniu hopka. Czy może być to związane z tym, że gumka wygląda na mokrą od silikonu i musi się dotrzeć? Docieram tak gumkę wywalając z 5 magów już i nic. Może macie jakieś inne sugestie, byłbym bardzo wdzięczny. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 5 magów może byc mało do wytarcia gumki (spróbój strzelać kulkami o szorstkiej powierzchni bo szybciej czyszczą gumke) ewentualnie żle działa dżwigienka dociskająca gumę, moze być też że już masz gumkę wyrobioną tak ze niepodkręca Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted August 26, 2010 Author Report Share Posted August 26, 2010 Komora i element wysuwający gumkę wydają się być w porządku. Zobaczymy w piątek - będę na strzelance docierał, a docierał. 8-) Dzięki za odp. Quote Link to post Share on other sites
rucznoi Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 Komora i element wysuwający gumkę wydają się być w porządku. Zobaczymy w piątek - będę na strzelance docierał, a docierał. 8-) Dzięki za odp. A nie lepiej zamiast "docierać" po prostu wytrzeć szmatką lekko? To jest urok gbb na green gaz który jest strasznie usmarowany - ja zawsze czyszczę lufę i gumkę po strzelankach bo syf jest straszny. No chyba że Ci nie szkoda kulek i gazu to możesz sobie wystrzelić te kilka magów. Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted August 26, 2010 Author Report Share Posted August 26, 2010 A nie lepiej zamiast "docierać" po prostu wytrzeć szmatką lekko? To jest urok gbb na green gaz który jest strasznie usmarowany - ja zawsze czyszczę lufę i gumkę po strzelankach bo syf jest straszny. No chyba że Ci nie szkoda kulek i gazu to możesz sobie wystrzelić te kilka magów. Już przecierałem ze 3 razy. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 27, 2010 Report Share Posted August 27, 2010 Możliwe że masz zalane smarem magi i ciągle "plują" silikonem razem z gazem. Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted August 27, 2010 Author Report Share Posted August 27, 2010 Dziś na strzelance zauważyłem znaczną poprawę w niedługim czasie. Kulki są już podkręcane choć czasem nierównomiernie, ale to już nie jest duży problem. :wink: Dzięki za porady. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts