Matos Posted January 1, 2005 Report Share Posted January 1, 2005 Ma któś krótkie midcapy do m4 firm TM i G&P?Jak tak to niech opisze czy się tną i wogóle. Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted January 2, 2005 Report Share Posted January 2, 2005 ja mam aktualnie 4 midcapy GP do M-ki mialem 5 wszystkie sie tna - bo taka ich konstrukcja srodki zaradcze: - nie ladowac wiecej jak 100 kulek - co jakis czas rozbierac maga, czyscic, smarowac silikonem i rozciagac sprezynke (ona lubi wracac do poprzedniego stadium) - nie zostawiac kulek w magach (co oslabia sprezynke) Quote Link to post Share on other sites
Matos Posted January 2, 2005 Author Report Share Posted January 2, 2005 A midcapy TM? Na MG są http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...9ef4b692a800656 A widział może ktoś krótkie lowcapy TM lub G&P?A w jakich replikach?Może to od guna zależy?Ja będe kupował M15A2 CA Quote Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted January 2, 2005 Report Share Posted January 2, 2005 Jesli dobrze pamiętam to krótkich low-cap'ów ani mid-cap'ów nie daja do żadnej repliki.TM daje krótkie hi-cap'y do CAR-15 i M-16 Vietnam Version. Quote Link to post Share on other sites
Holman Posted January 2, 2005 Report Share Posted January 2, 2005 ja mialem w zasadzie 2 krotkie midcapy VN G&P, mimo smarowania za gleboko wchodzily w gniazdo ciely sie i nie podawaly kulek , w efekcie bylo sporo strzalow na pusto....wiec je wymienilem, lepiej wez cos innego np lowcapa TM lub lowa na 30 kulek STARowskiego jak lubisz klimat i zmiane magow pod ogniem :) Quote Link to post Share on other sites
Matos Posted January 3, 2005 Author Report Share Posted January 3, 2005 Chyba jednak zrezygnuje z tych TM i G&P na rzecz Starów :P Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted January 3, 2005 Report Share Posted January 3, 2005 mid cupy tną się tylko zimą, latem nie miałem ani jednego zacięcia, a obecnie używam dwóch. W razie zacięcia postępujemy w poniższy sposób: wyciągamy magazynek i zdecydowanym ruchem stukamy się nim w hełm, głowę lub nasade dłoni. Zawsze pomaga, bo zacięcia są spowodowane przekręceniem się spręzynki. Quote Link to post Share on other sites
kosimazaki13 Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 Witam forumowiczów, mam problem, otóż posiadam M4 Sopmod z BoYi planuję zakup mid-capów do niej, w oko wpadł mi ten magazynek: http://www.taiwangun.com/magazynki_magazynki_aeg_mid-cap/magazynek_mid-cap_do_bipdw_boyi-216.html Proszę o opinie użytkowników, czy ktoś może używa tych magów(i czy pasują bez problemu)? Z góry dziękuję za odpowiedź ;) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
cinek93 Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Co do magów od BOYI to zdarzają się zacięcia choć nie tak często, smarowanie pomaga.A jak się zatną to ja po prostu uderzam o magazynek w emce i strzelam dalej.Zawsze pomaga.A tego konkretnego modelu magazynka nie posiadam. Quote Link to post Share on other sites
majkel96 Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 skoro już temat od mid capach do m4... Mam problem, otórz mam replikę SRC i zakupiłem do niej mid cap'y CA no i gdy je włożyłem do karabinu to mi kulek nie pobierało i miałem straszne luzy. Postanowiłem je obkleić taśmą no i teraz pobiera kulki ale gdy strzelam: raz mi strzela łądnie, raz w ogóle i kulki się zacinają albo na odległość 1-5m lub jakieś 20m Czy są jakieś inne na to sposoby Proszę o pomoc! Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 zmień kulki ? :) pewnie jakieś p&j wepchałeś. Quote Link to post Share on other sites
majkel96 Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 Właśnie nie...od roku jade na G&G i do tego mam precke SYSTEMA, może to być coś związane z komorą?? Nie wymieniałęm jej - jest z mosiądzu Quote Link to post Share on other sites
cinek93 Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 A z innych magazynków strzela dobrze low capy czy hi capy? Nasmarowałeś magazynki olejem silikonowym? I najważniejsze jest pierwsze ładowanie, nie na full tylko stopniowo po 10 kulek. Ja nigdy nie ładuje mid capów na full bo mają tendencję do zacinania się.I ja też zaobserwowałem to że nie wszystkie kulki lecą jak powinny i lubią opadać tuż przed lufą. Quote Link to post Share on other sites
majkel96 Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Ok, dzięki za pomoc. Pokombinuje coś w tych magach Quote Link to post Share on other sites
_DjZordon_ Posted July 7, 2011 Report Share Posted July 7, 2011 Mid-cupy są tragiczne w eksploatacji, szkoda broni po co ma na pusto strzelać, ja osobiście mam dwa hi-cap, ładuję ile wymaga rozgrywka (czyli przeważnie 100BB w jeden), wkurzają mnie jak grzechoczą niestety, a na nocne strzelanki trzy low-capy spokojnie wystarczą. Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted July 7, 2011 Report Share Posted July 7, 2011 Tragiczne są jak się bierze jakąś beznadziejną firmę i się nie dba o magazynki. Moje katuje od 2 lat w błocie, w wodzie słodkiej i słonej, w śniegu, piasku i ZERO czyszczenia. Wytrzepanie, tylko odłożenie do przeschnięcia i dalej działają. Firma MAG, midy plastikowe. Quote Link to post Share on other sites
_DjZordon_ Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 Boyi to nie takie straszne szity, ale fakt faktem nie wolno w żadnym wypadku oszczędzać na kulkach. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts