TechmaN Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 (edited) Witam ! Mam problem z M14 EBR Karta, mianowicie karabinek pobiera po 2-3 kulki i strzela nimi na 5 metrów, co 3-5 strzał jest normalny i wtedy kulka leci na jakieś 45-50m. Tak samo jest na semi i auto. Sprawdziłem już chyba wszystko 2 różne magazynki (hi cap tokyo marui), wymieniłem dziś gumkę na nową (czarny guarder), lufy (stockową i prometheusa) nawet kulki 0.20 no name, 0.28 blaser, 0.29 SGM i 0.36 madbulla... i nic... skończyły mi się pomysły :poddanie: Będę bardzo wdzięczny za pomoc i naprowadzenie na możliwą przyczynę takiego zachowania karabinku. Pozdrawiam. Edited September 1, 2010 by TechmaN Quote Link to post Share on other sites
zolbo Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 (edited) Dysza ? Sprawdź czy wszystko z nią jest OK Edited September 1, 2010 by zolbo Quote Link to post Share on other sites
TechmaN Posted September 3, 2010 Author Report Share Posted September 3, 2010 Sprawdziłem dyszę... wyglądała na sprawną, ale i tak wymieniłem na nową - problem niestety pozostał ;/ Quote Link to post Share on other sites
vipergtspl Posted February 28, 2011 Report Share Posted February 28, 2011 Odgrzeję tego kotleta. Problem z m14 karta jest taki , że dysza ma niestandardową długość . Jeżeli ją wymieniałeś to istnieje duże prawdopodobieństwo , że jest źle spasowana. Razu jednego miałem źle poskładany (spodkładkowany) GB i antyrewers nie łapał za każdym razem - efekt podobny - podawanie kilku kulek naraz. Jeżeli to był problem z dyszą podziel się jak go rozwiązałeś. jakiej użyłeś dyszy etc. jakie modyfikacje itd. Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
Nogri Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 Ja z moją EBR miałem identyczny problem. Lecz u mnie wystarczyła wymiana gunki. Quote Link to post Share on other sites
sheo16 Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Jeżeli problem by polegal na wystrzale tylko 1 kulki na auto to warto przypilowac pilniczkem dysze ale z tego co widze tutaj jest wogole odwrotnie.Mysle ze to wina dyszy lub antyrewers'a . Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Jeżeli problem by polegal na wystrzale tylko 1 kulki na auto to warto przypilowac pilniczkem dysze ale z tego co widze tutaj jest wogole odwrotnie.Mysle ze to wina dyszy lub antyrewers'a . Złota łopata ląduje na twoje konto ...... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts