Korba Posted September 11, 2010 Report Share Posted September 11, 2010 Witam i o pomoc pytam. Nabyłem sobie za dobrą cenkę lekko używanego, lecz w pełni sprawnego Taurusa PT99 na CO2 produkcji CyberGun lub KWC (oba loga są na opakowaniu) Klon Beretty 92 jeśli ktoś nie wie co to. Pistolet super, fajnie wykonany, dwa magi i kabura fobus w komplecie- pełnia szczęścia. Radość nie trwała długo, gdyż ułamała się końcówka dźwigni która idzie po prawej stronie pistoletu od osi spustu,wchodzi pod prawą okładzinę, idzie do kurka i służy do zwalniania kurka przy strzale. Dżwignia ta przesuwa sie przy naciśnięciu spustu do przodu. Każdy posiadacz Beretty wie o jakim elemencie piszę. Jakaś wada materiałowa, bo nic nie było na siłę, czy niezgodnie z zasadami. Kupiłem klej dobry i drogi ''Liquid Steel'' ale ZnAl to taki wredny materiał, że nie daje się skleic pomimo oszlifowania papierem ściernym i odtłuszczenia. To jest zbyt mały element i za mała powierzchnia styku żeby klej dobrze trzymał, a piguły ulepic nie mogę. Podpowiedzcie gdzie tego elementu szukac, do jakiego serwisu się zgłosic, bo szlag mnie trafi, że w mało używanym, fajnym pistolecie zepsuł sie drobny acz ważny element po wystrzeleniu 60ciu kulek i to od razu w dniu zakupu. Swoją drogą to producent też dał ciała, że newralgiczny niezbędny do strzelania element jest wykonany z badziewnego metalu i ma grubośc 2,5mm, choć przenosi spore obciążenia. Pomóżcie!!! Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 14, 2010 Report Share Posted September 14, 2010 (edited) Jeżeli to klon systemu TM to poluj na uszkodzonego gnata od bella, KJW czy cokolwiek w systemie TM. Ew przeszukaj SS czy ASGshop w poszukiwaniu takiej części, któryś z tych sklepów miał spory wybór części od guardera do beretty marui. Edited September 14, 2010 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
Korba Posted September 15, 2010 Author Report Share Posted September 15, 2010 Prawdę mówiąc to ja nie wiem czy on jest systemu TM, czy własnego, czy innego... To mój pierwszy gaziak i nie mam porównania. No ale porozglądam sie. Dzięki za info. Dzięki dexter za info! Wajcha znalazła sie na specshopie i to do tego ze stali ! Juz do mnie jedzie. Niestety, kosztuje stówe z wysyłką. :( 1/3 ceny pistoletu. Zdzierstwo moim zdaniem. Ale co zrobic, jak nima innej opcji. Za przjemności trzeba płacic... Quote Link to post Share on other sites
MrMleczko Posted September 20, 2010 Report Share Posted September 20, 2010 Okienka edytuj nie widze, wiec pisze posta pod postem. Dzięki dexter za info! Wajcha znalazła sie na specshopie i to do tego ze stali ! Juz do mnie jedzie. Niestety, kosztuje stówe z wysyłką. :( 1/3 ceny pistoletu. Zdzierstwo moim zdaniem. Ale co zrobic, jak nima innej opcji. Za przjemności trzeba płacic... Napisz jak poszło z naprawą . Gdyż mam ten sam problem parę dni temu złamał mi się dokładnie ten element . Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 21, 2010 Report Share Posted September 21, 2010 "1/3 ceny pistoletu. Zdzierstwo moim zdaniem." Nie zdzierstwo tylko Ty masz tanią klamkę. Kupił byś to do beretty TM to by było 1/5 ceny pistoletu :D Quote Link to post Share on other sites
epiphone Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 Jak nazywa się ta część, bo mam ten sam problem... ułatwiło by mi to poszukiwania. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 szukaj jako listwa spustowa/szyna spustowa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts