kornelm Posted September 15, 2010 Report Share Posted September 15, 2010 (edited) Witam. Replika to m15a4 ca 460fps eMka działała bardzo ładnie itp, ale złamała mi się "wsuwka" na silnik. Wymieniłem, podłączając silnik bezpośrednio pod batke - działa. Na semi także - reakcja na spust świetna (pożyczyłem od kolegi lipo11) Ale problem jest z auto, naciskam spust, a tłok "dojeżdza" do około 60-90% i koniec, zmieniam na semi - strzela Płytka selektora cała, niepołamana. Ma ktoś jakiś pomysł dot. naprawy tego? z góry dzięki i pzdr kornelm EDIT: hmmm... semi też nie działa Oo jeszcze godzinę temu śmigał... Kable, bateria i silnik bardzo się nagrzały a tłok w tylnej pozycji, trochę poklikałem spustem i strzelił (tylko raz -.-) Edited September 15, 2010 by kornelm Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted September 18, 2010 Report Share Posted September 18, 2010 (edited) Podejrzewałbym spalone styki. W końcu to classic. Tam zawsze płoną styki. Na bank też replika ma rok bądź więcej. Rozebrać GB, wyczyścić styki, założyć mosfet. Sprawdzić czy blaszki stykowe prawidłowo dolegają do blachy płytki selektora. Jeśli nie to doprowadzić do tego by dolegały. Wszelkie powierzchnie styku poleruj. Polecam babskie polerki do powierzchni pazurów. Zdaj potem raport jak sytuacja i co było winne. Edited September 18, 2010 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts