misiek188 Posted September 16, 2010 Report Posted September 16, 2010 (edited) Mam takie wazne pytanie,mam mp5pdw firmy galaxy.A w zestawie baterię 8.4v 1100mAh nimh typ stick. Pytanie polega na tym ,czy mogę kupić akumulator 9,6v i czy nie zaszkodzi to replice. Prosze o pomoc w tej sprawie Edited September 16, 2010 by misiek188 Quote
grzechotnik Posted September 16, 2010 Report Posted September 16, 2010 (edited) Możesz kupić, ale wiąże się to z drobną modyfikacją kawałka rurki od rączki przeładowania. No i problem z body, które będzie bardziej podatne na pękanie i "rozdymanie". Opłaca się wymienić całą elektrykę i skrócić skok spustu. PS: Generalnie jest to wskazane. Więcej znajdziesz w temacie o MP5 Galaxy w II klasie - Opisy i Informacje. Pozdrawiam. Edited September 16, 2010 by grzechotnik Quote
misiek188 Posted September 16, 2010 Author Report Posted September 16, 2010 (edited) dzienks czyli moge wsadziś batke 9,6v.Ale tego nie rozumiem bo w świecie tuningowania replik jestem nowy.czemu góra bendzie podatna na pękniecia. A elektrykę poco wymieniać?????????? pozdro;)ta orginalna moze nie wytrzymać? *} Edited September 16, 2010 by misiek188 Quote
grzechotnik Posted September 16, 2010 Report Posted September 16, 2010 (edited) 1. Będzie podatna na pęknięcia z racji iż plastik, z którego wykonany jest upper reciver jest strasznie słaby, i mimo opisów, w niektórych sklepach nawet koło ABSu nie stał. Połączenie rury gazowej z właściwym górnym body jest sklejane. Włożenie akumulatora o większych wymiarach może je po prostu rozsadzić. Zwłaszcza narażone jest miejsce gdzie wchodzi kolba. Polecam górny pin wymienić na śrubę z nakrętką i podkładką, który będzie wszystko stabilizował. 2. Okablowanie w tej replice jest straszna, nie wiem nie czy gorzej niż stare AK Cymy. Głównie chodzi o chińskie kombinacje, gdzie kabla jest więcej niż sama replika ma długości. Dodatkowo poważnym mankamentem jest bardzo długi skok spustu. Warto wymienić przewody na modelarskie, wtyczki na deansy, i akumulator poprowadzić odwrotnie do stanu w jakim jest stockowo (wtyczka przy kolbie). 3. Sama elektryka nie jest mankamentem, jeśli chodzi o "wytrzymałość". Po prostu marnuje się potencjał repliki. Pozdrawiam. PS: Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości. - Terry Pratchett. Edited September 16, 2010 by grzechotnik Quote
misiek188 Posted September 17, 2010 Author Report Posted September 17, 2010 O wykszyknikach bende pamientał. A co da wyjaśnienia to spoko .Bardzo dzienkije pozdro. Quote
kornelm Posted September 19, 2010 Report Posted September 19, 2010 Stary... to prowokacji z ortografią? wykszyknikach bende pamientał Quote
Recommended Posts