nesta3 Posted September 19, 2010 Report Share Posted September 19, 2010 Witam otóż mam problem dyszą Replika M4 firmy P&J założyłem do niej zestaw bore -up od zestawu FTK http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1545 i zaczął się problem z podawaniem kulek okazało się za ma za długa dysze próbowałem na gearboxie Jg 3gen. i na Classic Army wzmocnionym zmieniałem zębatkę tłokowa na taką z opóźniaczem zakładałem komorę hop-up stockowa i guardera i nic nie przyniosło skutku.Prosze o pomoc bo juz nie mam pomysłu co może byc przyczyna tego ze dysza nie blokuje kulki czy nie będzie miał winę gearbox Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted September 20, 2010 Report Share Posted September 20, 2010 Zmierz dlugosc dyszy bardzo dokladnie. Sprawdz ile za dluga jest. Kup krotsza .... Albo ja po prostu przytnij ;p tylko ostroznie i nie za duzo ;) Quote Link to post Share on other sites
nesta3 Posted September 20, 2010 Author Report Share Posted September 20, 2010 Skruciłem już tak jedna dysze ze pasowało ale tracę nieco na zasięgu(takie mam wrażenie) kolega ma założony ten sam zestaw ale przy gearboxie G&P i komorze King Arms i nie ma takiego problemu zastanawiam się czy gearbox lub komora nie ma tutaj winy. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted September 20, 2010 Report Share Posted September 20, 2010 Dysze w emkach sa dostosowane do konkretnej dlugosci komory. Moze pasowac Kinga arms a nie pasowac PJ i odwrotnie. Roznice w dlugosci dyszy to nawet 1 mm - wiec strata nawet 100 fps. Quote Link to post Share on other sites
nesta3 Posted September 20, 2010 Author Report Share Posted September 20, 2010 Czyli problem morze być w komorze ? próbowałem jeszcze takiej i efekt jest taki sam http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1988 Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted September 20, 2010 Report Share Posted September 20, 2010 Komory PJ są minimalnie inne niż wszystkie inne... Spróbuj na innych komorach Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts