sebacyw Posted September 20, 2010 Report Share Posted September 20, 2010 (edited) Witam, mam trochę nietypowy problem, aczkolwiek uciążliwy. Sprawa wygląda następująco: Jakiś miesiąc temu kupiłem replikę G36C firmy JG na allegro (używane, ale w bardzo dobrym stanie). Replika na początku działała świetnie, nie zacinała się itp. Po pół miesiącu replika zaczęła się dziwnie zachowywać. Wcześniej gdy naciskałem powoli spust to gdy doszedł do ponad połowy replika działała bez zarzutu, teraz replika nie reaguje, lub reaguje w 50 % (tak, jak by coś blokowało mechanizm strzału ) Aby strzelić w takiej sytuacji muszę bardzo energicznie i mocno do końca nacisnąć spust(ale nie zawsze też działa). Po rozkręceniu i wyjęciu Gearboxa z body(obudowy repliki) wszystko działa sprawnie, natomiast gdy z powrotem umieszczę gearbox'a w środku i dokręcę wszystkie śrubki to na początku jest ok, ale później jest coraz gorzej, aż do momentu, kiedy muszę znowu mocno nacisnąć spust, aby strzelić. Zastanawiam się, czy winą jest złe wysmarowanie wnętrza Gearboxa (ale w takim razie powinno to się również zacinać, gdy jest wyjęte z body). Proszę o jakieś sensowne rady jak sobie z tym dać radę, może ktoś z Was miał taki sam problem? Rozkręcałem replikę już kilka razy i za każdym razem jest tak samo (jest sens rozkręcać całego gearboxa na części pierwsze?) Pzdr. Edited September 20, 2010 by sebacyw Quote Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted September 20, 2010 Report Share Posted September 20, 2010 Może weź wyślij ją do serwisu? Quote Link to post Share on other sites
sebacyw Posted September 20, 2010 Author Report Share Posted September 20, 2010 (edited) Nie jest już na gwarancji... Edited September 20, 2010 by sebacyw Quote Link to post Share on other sites
21dog21 Posted September 20, 2010 Report Share Posted September 20, 2010 Masz po prostu gdzieś dziurawe okablowanie i po włożeniu gearboxa do obudowy kabelek styka gdzieś z metalem, albo druga wersja to to że któryś z kabelków przy kostce stykowej w gb sie obruszał, obluźnił a gdy wkładasz gb do repliki to kable sie poruszają, są przyciskane przez obudowe i body, no i jeszcze gniazdo maga jak wkładasz to może przyciskać kabel. Sprawdz okablowanie. Wyjmniej gb z repliki i przejżyj okablowanie, no i naciskajac na spust poruszaj kablami przy kostce stykowej w gb tylko nie urwij. Quote Link to post Share on other sites
sebacyw Posted September 21, 2010 Author Report Share Posted September 21, 2010 (edited) Witam, chciałbym podziękować 21dog21- Twoja wskazówka okazała się prawidłowa.(nie przypuszczałbym, że to może być wina styków) Winą był styk przy GB. Gdy kabel został dociśnięty do GB replika odmawiała posłuszeństwa-wsadziłem między GB, a 2 kabelki grubą uszczelkę, która usztywnia przewody oraz ewentualnie izoluje -problem zniknął. Jest to tymczasowe rozwiązanie, a w razie problemu wymienię styki oraz izolację. pzdr. Edited September 21, 2010 by sebacyw Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts