Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam

Od kilku dni mam problem z moim AK. Otóż problem polega na tym, że kulka wypada raz na 50 strzałów. Nie wiem co to może być, gwoli ścisłości strzelam z magazynków typu midcap i problem dotyczy tylko ich. Żeby było jeszcze barwniej to midcapy trzech różnych producentów i na kazdym to samo. Hicapy strzelają poprawnie. Używałem za poradami innych lepszych kulek, ale to niewiele pomogło.

Wprawdzie jak się porusza magazynkiem w gnieździe to czasem leci więcej kulek. Tu pojawia się moje pytanie - czy ktoś spotkał sie z takim problemem, lub wie jak mu zaradzić ? Czy to może to sprawa komory HU ?

Wydaje mi się, że powodem tego jest zbyt krótka ta "rurka" która doprowadza kulki, bo brakuje tam dosłownie 2 mm (stąd moje pytanie o komorę). Mam nadzieje, że to nie problem z magazynkami bo to oznacza że spora kasa poszła na nic właściwie...

magazynek lata na boki (metalowe, bo plastikowe trzymają się bardzo dobrze), czasem docisnięcie go pomaga, tak samo jak "trzepnięcie" w maga, ale nie zawsze, zwykle po takim puknięciu wystrzeliwana jest jedna kulka i tak w koło. Dodam kolejny smaczek - na innym modelu cymy (też AKM) działają poprawnie.

"przyciaśnić" czymś magi w komorze

- oczywiście były oklejane. Gość z AKM miał komorę teflonową zdaje się, w każdym bądź razie nie stockowa. No i dostałem bardzo wazną informacje - Magi do chińczyków trzeba nieco zmodyfikowac czyli - troszke przypiłować tego dżinksa który trzyma kulki (żeby nie wypadły). Mam nadzieje, że to rozwiąże problem.