cNR Posted September 20, 2010 Report Share Posted September 20, 2010 Witam Od kilku dni mam problem z moim AK. Otóż problem polega na tym, że kulka wypada raz na 50 strzałów. Nie wiem co to może być, gwoli ścisłości strzelam z magazynków typu midcap i problem dotyczy tylko ich. Żeby było jeszcze barwniej to midcapy trzech różnych producentów i na kazdym to samo. Hicapy strzelają poprawnie. Używałem za poradami innych lepszych kulek, ale to niewiele pomogło. Wprawdzie jak się porusza magazynkiem w gnieździe to czasem leci więcej kulek. Tu pojawia się moje pytanie - czy ktoś spotkał sie z takim problemem, lub wie jak mu zaradzić ? Czy to może to sprawa komory HU ? Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted September 20, 2010 Report Share Posted September 20, 2010 Nie, to raczej wina mid-capów. No bo jeśli hi działają dobrze... Zresztą moje krótkie doświadczenie z midami do AK jest takie, że byłem w stanie wystrzelić może 2 serie zanim się zacinały. Pzdr Quote Link to post Share on other sites
cNR Posted September 20, 2010 Author Report Share Posted September 20, 2010 Wydaje mi się, że powodem tego jest zbyt krótka ta "rurka" która doprowadza kulki, bo brakuje tam dosłownie 2 mm (stąd moje pytanie o komorę). Mam nadzieje, że to nie problem z magazynkami bo to oznacza że spora kasa poszła na nic właściwie... Quote Link to post Share on other sites
wiciu_AK Posted September 20, 2010 Report Share Posted September 20, 2010 Czy magazynek lata w górę i w dół? Spróbuj docisnąć maga ręką w górę i napisz czy strzela poprawnie. Jeżeli podaje poprawnie to podklej tą część magazynka którą w pierwszej kolejności wchodzi do gniazda (nie pamiętam jak ona się nazywa) poxipolem żeby unieruchomić maga. Quote Link to post Share on other sites
cNR Posted September 21, 2010 Author Report Share Posted September 21, 2010 magazynek lata na boki (metalowe, bo plastikowe trzymają się bardzo dobrze), czasem docisnięcie go pomaga, tak samo jak "trzepnięcie" w maga, ale nie zawsze, zwykle po takim puknięciu wystrzeliwana jest jedna kulka i tak w koło. Dodam kolejny smaczek - na innym modelu cymy (też AKM) działają poprawnie. Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted September 21, 2010 Report Share Posted September 21, 2010 Dodam kolejny smaczek - na innym modelu cymy (też AKM) działają poprawnie. No, przyznam, że "smaczek" dość ważny. Czy ma może już tą metalową komorą, czy też tę samą co w Twoim AK? Quote Link to post Share on other sites
PiVoSH Posted September 21, 2010 Report Share Posted September 21, 2010 (edited) Hmmm, a nikt nie pomyślał o tym, żeby "przyciaśnić" czymś magi w komorze, np oklejając je izolką?? Edited September 21, 2010 by PiVoSH Quote Link to post Share on other sites
cNR Posted September 21, 2010 Author Report Share Posted September 21, 2010 "przyciaśnić" czymś magi w komorze - oczywiście były oklejane. Gość z AKM miał komorę teflonową zdaje się, w każdym bądź razie nie stockowa. No i dostałem bardzo wazną informacje - Magi do chińczyków trzeba nieco zmodyfikowac czyli - troszke przypiłować tego dżinksa który trzyma kulki (żeby nie wypadły). Mam nadzieje, że to rozwiąże problem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts