tolo59 Posted September 25, 2010 Report Share Posted September 25, 2010 Cześć wszystkim, bardzo zaciekawiła mnie pewna replika, którą jest Sig 556 ( http://www.cybergun.pl/cyber-gun_161m/sig-556-aeg_9823t.html ). Trzymałem ją w rękach. Jak na mój gust jest wykonana jak na chińczyka świetnie. Metal dobrze odlany, plastik bardzo przyjemny. Do tego w zestawie 2 Hi-Capy. Podobno jest to konstrukcja Aresa. Co o tym sądzicie ? Ma to może ktoś ? Quote Link to post Share on other sites
PiVoSH Posted September 25, 2010 Report Share Posted September 25, 2010 Przypnę się do pytania, bo za tą cenę kpia aresa to naprawdę dobra oferta. Quote Link to post Share on other sites
habib Posted September 27, 2010 Report Share Posted September 27, 2010 Dla CG robi to CYMA (na prawie każdej części jest ich oznaczenie). Te 467fps jest podane na kulkach 0.12, w rzeczywistości mój miał jakieś 380 fps na 0.2. Nie przeszkadza to oczywiście wsadzić tam czegoś mocniejszego bo gearbox to zwykłe v3. Tyle że później jest kłopot z upchnięciem mocniejszej baterii, bo niby front jest duży ale mieści w zasadzie tylko stick 8.4V lub lipoki stick lub "listki". Quote Link to post Share on other sites
tolo59 Posted September 27, 2010 Author Report Share Posted September 27, 2010 Habib, czy miałeś kiedyś styczność z tą repliką, czy tylko ogólnie piszesz o CG ? Jeśli znasz tą replikę to czy warto ją kupić? Quote Link to post Share on other sites
habib Posted September 28, 2010 Report Share Posted September 28, 2010 Tak, mam SIG'a CG, "biegałem" z tym parę razy, jak dla mnie replika jest ciut przyciężka, dlatego teraz czeka na nowego właściciela ;) Czy warto to pojęcie względne :) Z punktu widzenia bebechów, to tak bo są dobre (jak w nowej generacji "Cymiaczy"). Jedyny minus to te miejsce na baterie. Quote Link to post Share on other sites
tolo59 Posted September 30, 2010 Author Report Share Posted September 30, 2010 Dzisiaj miałem okazję się nim dłużej pobawić. Jestem niski i replika jest zdecydowanie za ciężka dla mnie, ale mimo wszystko nie ujmę jej wykonania które jest naprawdę MIODNE. Quote Link to post Share on other sites
PiVoSH Posted October 4, 2010 Report Share Posted October 4, 2010 Czyli - brać i nie pytać? Quote Link to post Share on other sites
tolo59 Posted October 5, 2010 Author Report Share Posted October 5, 2010 (edited) Ogółem to czytać ze zrozumieniem :). Mogę ci powiedzieć tyle : - replika jest bardzo dobrze wykonana, bardzo ładna - strzela ładnie, bez zastrzeżeń - jest ciężka jak cholera Edited October 5, 2010 by tolo59 Quote Link to post Share on other sites
konri8 Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Ty chyba w ręku ciężkiej repliki nie miałeś, skoro 3,8kg to dla Ciebie ciężkie jak... Quote Link to post Share on other sites
tolo59 Posted October 5, 2010 Author Report Share Posted October 5, 2010 (edited) Napisałem, że jest zbyt ciężka dla mnie. Jeden lubi "czuć" broń w ręku, a ja po prostu jestem dość mały i preferuje coś lżejszego :) Edited October 5, 2010 by tolo59 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts