Akkenoth Posted October 2, 2010 Report Share Posted October 2, 2010 To wyjmij magazynek i powyciągaj kulki... Nie trzeba do tego repliki rozkręcać, wystarczy wycior, cienki śrubokręt lub insze narzędzie, wedle gustu i/lub uznania. Jakich kulek używasz? Link to post Share on other sites
unit1910 Posted October 2, 2010 Author Report Share Posted October 2, 2010 Kulki King Arms Platinium 0.20 g. Link to post Share on other sites
unit1910 Posted October 2, 2010 Author Report Share Posted October 2, 2010 Hmm mam taki problem została mi plastykowa część i nie wiem gdzie ona powinna siedzieć. To jest taki kawałek plastyku w kształcie S o tak _|- tylko, że z jednej strony poprzeczka jest węższa a z drugiej szersza. Może mi ktoś powiedzieć gdzie to wsadzić ?. Link to post Share on other sites
unit1910 Posted October 2, 2010 Author Report Share Posted October 2, 2010 Bez tej części łąduje, ale nie strzela. Może ktoś pomóc ? Link to post Share on other sites
unit1910 Posted October 2, 2010 Author Report Share Posted October 2, 2010 (edited) Dobra od początku: Mój problem polega na tym, że jak złoże shota bez tej jednej części. To raz się go da naładować i strzeli, ale spust nie wraca na swoje miejsce i później już się na da naładować bo jest luz i nie słychać tego tick tacka. Może po tym jednym strzale coś sie rozwala bo jest jak narazie skręcony na tą jedną śrubkę, a może to wina tej częsci ? Nie wiem mam tego shota od wczoraj a już są kłopoty czy może mi ktoś racjonalnie odpowiedzieć ewentualnie wgrać zdjęcie gdzie ma być ta część bo już od godz. 11 się z tym bawie. Poniżej zamieszczam link do zdjęć. Proszę o pomoc mam zamiar jutro iść z nim na strzelanke. Zdjęcia części Edited October 2, 2010 by unit1910 Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted October 2, 2010 Report Share Posted October 2, 2010 Zainwestuj w aparat z autofokusem, bo zdjęcia są tragiczne. IMO jest to część zespołu spustowego, która przekazuje siłę ze spustu (lub czegoś połączonego z nim) na element blokujący tłok. Link to post Share on other sites
Hawk995 Posted October 2, 2010 Report Share Posted October 2, 2010 Nie masz może w okolicy maniaka, który się na tym zna? Ew poproś kogoś znajomego, który w różnych rzeczach grzebać. Oczywiście jeśli sam nie dasz rady. Chociaż nie powinno być to trudne skoro wierz gdzie ma być. Ja rozkręciłem już mnóstwo sprungów, wywalałem wszystko, a potem składałem metodom prób i błędów :D. Szkoda, że nie zawsze działały tak jak wcześniej. Link to post Share on other sites
unit1910 Posted October 2, 2010 Author Report Share Posted October 2, 2010 (edited) Zainwestuj w aparat z autofokusem, bo zdjęcia są tragiczne. IMO jest to część zespołu spustowego, która przekazuje siłę ze spustu (lub czegoś połączonego z nim) na element blokujący tłok. To jest robione nokia n95 więc nie spodziewaj sie cudów :D , a mógłbyś mi powiedzieć w jaki sposób to zamontować ? Edited October 2, 2010 by unit1910 Link to post Share on other sites
unit1910 Posted October 2, 2010 Author Report Share Posted October 2, 2010 Proszę o jakąś instrukcje, gdzie to wsadzić, bo już nie wyrabiam nie mam pojęcia co z tym zrobić. Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted October 2, 2010 Report Share Posted October 2, 2010 Na spokojnie rozkręć jeszcze raz replikę, połóż wszystko obok siebie i popatrz, gdzie taki element może pasować... Szukaj głównie pomiędzy spustem a tłokiem. Link to post Share on other sites
unit1910 Posted October 2, 2010 Author Report Share Posted October 2, 2010 No i nie widzę gdzie to można wpasować, napisałem już na forach dwóch radomskich grup, może ktoś się tego podejmie. Link to post Share on other sites
unit1910 Posted October 3, 2010 Author Report Share Posted October 3, 2010 Już 3 osoba poległa przy dopasowywaniu tej części. Nie wie nikt, gdzie to wsadzić ?. Link to post Share on other sites
viper14 Posted October 7, 2010 Report Share Posted October 7, 2010 No ale mi się w końcu udało zreperować tego shota... i to bez wpychania tej części. Przynajmniej działa już trzeci dzień ;) Link to post Share on other sites
Hawk995 Posted October 7, 2010 Report Share Posted October 7, 2010 Cieszymy się razem z posiadaczem :) Miłej zabawy. Link to post Share on other sites
Xeratus Posted October 8, 2010 Report Share Posted October 8, 2010 cześć, Podłącze się pod temat :) Co sądzicie o replice: VFC - SCAR H - DX Version - Black Czy firma produkująca jest godna zaufania ? Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted October 8, 2010 Report Share Posted October 8, 2010 W dziale aegów pierwszej klasy jest duży temat "scar - jakiej firmy?". Poczytaj. Link to post Share on other sites
Recommended Posts