qweqweqwer Posted September 26, 2010 Report Share Posted September 26, 2010 Witam!! Mam mały problem z wyborem pomiędzy 2 replikami. Jak w temacie są to AK 105 ( http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_040d_cm-1412.html ) i M4 A1 ( http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/asr104_full_metal_ebb_aps-2189.html ). Piszę bo od dłuższego czasu (tzn. 2 lata ) nie miałem kontaktu z replikami AEG i nie wiem jakimi cechami powinienem się kierować przy wyborze karabinu. Proszę o pomoc w wyborze repliki i przepraszam ze ewentualne nieścisłości! Quote Link to post Share on other sites
guciozdw Posted September 27, 2010 Report Share Posted September 27, 2010 CYMA/ Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted September 30, 2010 Report Share Posted September 30, 2010 (edited) Cymkę polecam, strzelalem z cm040b oraz cm040d, natomiast APS'y pojawiły się niedawno i na razie niewiele o nich wiadomo, na zagraniczych forach mają podzielone opinie a czym się kierować? Najlepiej poszczególnymi modelami, cymy 040 wzwyż, seria G36 JG, od siebie serię RK boyi. Największym problemem jest to, że niestety nic prawie nie jest teraz dostępne. pozdrawiam :) Edited September 30, 2010 by t0m3k Quote Link to post Share on other sites
Hawk995 Posted September 30, 2010 Report Share Posted September 30, 2010 Jak chcesz kupować już, teraz, natychmiast to cyma. Jeśli za miesiąc, trzy miesiące, pół roku to zobacz co będą pisać o APSach. Na razie nic o nich nie wiadomo. Quote Link to post Share on other sites
qweqweqwer Posted October 1, 2010 Author Report Share Posted October 1, 2010 Dzięki za porady!Decyzję co do karabinu jaki zakupie już podjąłem i co ciekawie, nie jest to żaden z tych karabinów.....kupuje G36C od JG albo jakiś model mp5 . Zmieniłem zdanie ze względu na cenę i dane techniczne repliki. Z tymi AK ciężko byłoby mi biegać w budynkach...i oczywiście wg. regulaminu nie mógłbym strzelać z AK (około 400 FPS) w hali . Natomiast z krótszym G36 albo mp5 (350 FPS) nie powinienem mieć problemu ani w hali, ani w terenie...przynajmniej tak mi się wydaje.... Quote Link to post Share on other sites
Hawk995 Posted October 1, 2010 Report Share Posted October 1, 2010 Giety JG też są spoko. Co do limitu fpsów to wystarczy wymienić sprężynę główną w Ak i już masz mniej fpsów. Ale do budynków rzeczywiście jest nie poręczna. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts