Xybon Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Cześć Wam, chciałbym się dowiedzieć coś o replice Famas f1,co sądzicie o niej , może ktoś ją ma? Mam zamiar ją kupić z powodu że fajnie wygląda i ma całkiem dobre osiągi :wink: Info zaciągnięte z str. www.zbrojownia.com.pl Karabin FAMAS F1 produkcji Cyber Gun. Szczegółowo i wiernie wykonany model karabinka francuskiej armii. Całą obudowę wykonano z wytrzymałego tworzywa. Takie elementy jak lufa, uszy pasa nośnego, rozkładany dwójnóg, rączka zamkowa, szyna RIS, magazynek, selektor ognia, osłona spustu i spust wykonano z metalu. Zadbano również o takie detale jak oprzyrządowanie do strzelania granatami nasadkowymi (celownik, regulowana opora na lufie) oraz składany dwójnóg. Replika zbudowana została w układzie bullpup. W dolnej części łoża znajduje się szyna montażowa RIS umożliwiająca mocowanie chwytów przednich, czy oświetlenia taktycznego. Wewnątrz repliki znajduje się standardowy gearbox V1. Stockowo replika posiada sporą moc (ok.370FPS), co na starcie daje przewagę nad większością replik tej klasy. Replika posiada wiele wzmocnionych cześci Gearboxa: - kierunkowa głowica tłoka - stalowe zębatki z czterema zapadkami przeciwpowrotnymi - standardowy silnik typ krótki Specyfikacja: Gear Box: Wersja 1 (metalowy) Magazynek: 300 Kul Długość: 755mm Długość lufy: 494mm Waga: 2850g Wykonanie: ABS +Metal Hop Up: Regulowany Paczka zawiera: AEG, Magazynek hi-cap, Akumulator 8,4V 1100 mAh, Ładowarka 220/230V, Wycior do lufy, 200 kul 0.2g Zmierzona prędkość wylotowa: 370 Fps Quote Link to post Share on other sites
konri8 Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Podobno jest w porządku, ja nie miałem z nim kontaktu. Quote Link to post Share on other sites
Xybon Posted October 6, 2010 Author Report Share Posted October 6, 2010 A co z tym gb 1 słyszałem że ten gb jest ciężko dostać w sklepach gdyby mi się coś zepsuło to nie znajdę części !!! Quote Link to post Share on other sites
kat_ek Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Kolega to miał. Generalnie ciężko coś o nim konkretnego powiedzieć. W każdym razie dość szybko go sprzedał :P Zasięg i celność nie powalają na kolana. Wykonanie takie sobie. Magazynki mimo, że podobne do tych od m4/m16 nie są wymienne (z tego co pamiętam sprawdzaliśmy to). Po odgłosie pracy silnika można było wywnioskować, że replika nie da sobie rady z mocniejszą sprężyną (w każdym razie będzie jej ciężko). Nikomu z naszej grupy replika się nie podobała (osiągi wykonanie itp.). Na tle różnej maści emko podobnych replik (firmowych i chińskich) wypadała kiepsko. Osobiście nigdy bym jej nie kupił i wcale nie dlatego, że według mnie wygląda okropnie:P A co z tym gb 1 słyszałem że ten gb jest ciężko dostać w sklepach gdyby mi się coś zepsuło to nie znajdę części !!! Tak, to jest prawda. Proponuje jeszcze raz zastanowić się nad zakupem tej repliki :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts