jacke Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Witam, chciałem poprosić o pomoc w doborze elementów oraz kolejności ich wymiany. Chciałbym przebudować moją m`kę i zrobić z niej mocny i celny karabin szturmowy (500-550)fps. Do walki z bliska i tak wolę coś o mniejszych gabarytach. Replika wygląda w stocku tak: (niezbyt profesjonalny filmik ale widać co trzeba). Do tej pory dokonałem następujących modyfikacji -precka Madbull`a 590 /6.03 -gumka guardera -optyka Obecnie karabin wyciąga 420-430 fpsów. Teraz pytanie do bardziej doświadczonych. Od czego zacząć, żeby to miało ręce i nogi ? Denerwuje mnie komora hopup i ją na pewno chciałbym zmienić (AK ? ). Byłbym wdzięczny za sugestię i rady. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Mam pytanie: jak długo masz replikę? Do 500fpsów w praktyce idzie wszystko do wymiany... (jeżeli chcesz zrobić to niezawodnie i porządnie) Licz się z kosztami min ok 500-600zł w górę w zależności od części... Tu masz specyfikacje niektórych pseudo snajperek: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/39763-repliki-karabinow-wyborowych-zdjecia/page__st__20 Quote Link to post Share on other sites
jacke Posted October 7, 2010 Author Report Share Posted October 7, 2010 Replikę mam 1.5+ roku. Wiem, że do takiego tuningu trzeba wymienić praktycznie wszystko, ale chciałem się dowiedzieć czy można to etapami robić. Np kupiłbym teraz komore HU, dobry silnik i odpowiednia baterie. Nastepnie sprezyne i inne bebechy. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted October 8, 2010 Report Share Posted October 8, 2010 Wsadź m130 guardera, bore upa też guardera oraz tłok jbu. O komorze nie wspomnę (element się sprawuje świetnie). To da ci koło 480fps, które w zupełności wystarczą na większe dystanse. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts