Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Adapter ALICE vs K-bar holder

Recommended Posts

Tutaj napisze, ale o odpowiedz prosze na PW.

Mam Ka- Bara, ale tego starszego, ze skórzaną pochwą, Gdy noż tak sobie wisi na pasie, "uczestniczy" w każdej akcji, zaczyna przebijać czubkiem skóre(pochwe). Skóra sie wyciera i boje się, że któregoś razu wskocze do okopu i wyjde z niego z nożem w udzie :?

Nie wiem jak temu zaradzić tak, czy np. zamocować jakąś metalową osłone na końcu pochwy...? :roll:

Andrzej

z rzepem? a w którym miejscu...? tu też go za bardzo nie widac...wygląda jak minimalnie inny alice adapter

http://secure.specialtydefense.com/images/...r%20(silo)1.JPG

Mam bagnet M9 i pochwa ma mocowanie alice. Na molle niestety, cięzki nóż majta sie na wszystkie strony i przeszkadza w sumie, więc jestem ciekaw czy ten k-bar holder coś pomaga....

Seba - to na waszych fotkach chyba widziałem M9, przymocowany do molle (interceptora?) jak to zrobiliście? czy na kamizelke nie ma sensu go dawać? lepiej gdzies na boku plecaka?

ka-bar holder służy do dopięcia noża który nie posiada zapięcia MOLLA.

Ten na podanym linku przez Dariusza ma rzepa tylko rzeciwiście jest od niewidoczny na zdjęciu. Po prostu jedna częsc tego paska jest przyszyta na jednej krawędzi a druga z drugiej strony -wszystko zapinane jest na rzep(ciężko to opisać :D )

własnie to przeszycie na pierwszym zdjeciu to przyszyty rzep z drugiej strony