DariuszM Posted January 11, 2005 Report Share Posted January 11, 2005 Jaka jest dokładnie różnica między adapterem Alice do Molle II, a K-Bar holder'em do noża? autor zdjecia: nee-cee K-bar holder jest w środku...chodzi tylko o szew na środku w alice-adapterze i na po bokach w K-bar holderze? Można przerobic adapter na holder? :) Quote Link to post Share on other sites
Seba Posted January 12, 2005 Report Share Posted January 12, 2005 Różnica polega na tym, że kabar holder, to na środku dwa osobne paski z velcro (potocznie rzepem). Tworzą one opaskę, wokół noża. Na tym zdjęciu tego aż tak bardzo nie widać ale miałem go w ręce i wiem jak wygląda. Quote Link to post Share on other sites
Andrzej Posted January 12, 2005 Report Share Posted January 12, 2005 Tutaj napisze, ale o odpowiedz prosze na PW. Mam Ka- Bara, ale tego starszego, ze skórzaną pochwą, Gdy noż tak sobie wisi na pasie, "uczestniczy" w każdej akcji, zaczyna przebijać czubkiem skóre(pochwe). Skóra sie wyciera i boje się, że któregoś razu wskocze do okopu i wyjde z niego z nożem w udzie :? Nie wiem jak temu zaradzić tak, czy np. zamocować jakąś metalową osłone na końcu pochwy...? :roll: Andrzej Quote Link to post Share on other sites
super Posted January 12, 2005 Report Share Posted January 12, 2005 a może pomyśl o czym takim: http://forum.wmasg.pl/viewtopic.php?t=5272...er=asc&start=15 Uniwersalna pochwa do różnych modeli . Rozmiar 7 pasuje do Ka-bara Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted January 12, 2005 Author Report Share Posted January 12, 2005 z rzepem? a w którym miejscu...? tu też go za bardzo nie widac...wygląda jak minimalnie inny alice adapter http://secure.specialtydefense.com/images/...r%20(silo)1.JPG Mam bagnet M9 i pochwa ma mocowanie alice. Na molle niestety, cięzki nóż majta sie na wszystkie strony i przeszkadza w sumie, więc jestem ciekaw czy ten k-bar holder coś pomaga.... Seba - to na waszych fotkach chyba widziałem M9, przymocowany do molle (interceptora?) jak to zrobiliście? czy na kamizelke nie ma sensu go dawać? lepiej gdzies na boku plecaka? Quote Link to post Share on other sites
super Posted January 12, 2005 Report Share Posted January 12, 2005 ka-bar holder służy do dopięcia noża który nie posiada zapięcia MOLLA. Ten na podanym linku przez Dariusza ma rzepa tylko rzeciwiście jest od niewidoczny na zdjęciu. Po prostu jedna częsc tego paska jest przyszyta na jednej krawędzi a druga z drugiej strony -wszystko zapinane jest na rzep(ciężko to opisać :D ) własnie to przeszycie na pierwszym zdjeciu to przyszyty rzep z drugiej strony Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted January 12, 2005 Author Report Share Posted January 12, 2005 to jest widok z dwóch stron - gdzie tam jest ten rzep kurcze...? :) Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 12, 2005 Report Share Posted January 12, 2005 Trza bylo szaszlykowej interwencji :-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts