Vuja1991 Posted October 8, 2010 Report Share Posted October 8, 2010 Mam problem z pistoletem BERETTA M92F/M9 Gas Pistol [KJW] kupiłem go niedawno ale jakieś trzy tygodnie po zakupie pojawiły się pierwsze problemy. 1. Blow back za słaby nie ładuje kulek 2. Czasem magazynek po strzale się rozszczelnia Zaraz po zakupie przeczyściłem cały pistolet. Był smarowany po ok. 10 magazynkach Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 8, 2010 Report Share Posted October 8, 2010 prawdopodobnie zapaćkałeś pistolet smarem. Quote Link to post Share on other sites
Vuja1991 Posted October 9, 2010 Author Report Share Posted October 9, 2010 Stosuje dość mało smaru ale możliwe że fabrycznie był zapaćkany bo jak go dostałem to smar wyłaził wszędzie Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 No więc rozkręć i wyczyść a na koniec nasmaruj tyle ile potrzeba. I tam gdzie potrzeba. Tylko przez "rozkręć" rozumiem niestety rozkręcenie gruntowne, na części pierwsze. Przy składaniu zwróć baczną uwagę na element zbijający zawór i jego sprężynkę. Da się to zmontować bodaj w 4 różnych kombinacjach położenie zbijaka-położenie sprężynki ale działa tylko w jednej. Pomaga na zdecydowaną większość problemów z gaziakami. Zwróć uwagę na stan gł tłoczka BB oraz cylinderek BB. Quote Link to post Share on other sites
Vuja1991 Posted October 11, 2010 Author Report Share Posted October 11, 2010 Dzięki nareszcie jakaś konkretna pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts