TheCrow Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 (edited) Witam Na wiosnę planuje stylizacje na 101 . Podoba mi się z tamtej epoki karabin Thompson , ale nie mogę go nigdzie znaleźć w Polsce - oczywiście replikę ASG, są tylko na allegro całe plastikowe (a mnie chodzi o wersje ABS+metal) , albo trzeba czekać ok 2 miesięcy na zrealizowanie zamówienie. Pisałem też do paru sklepów kiedy będą mieli ponownie tą replię - nie widzą sami kiedy .Oczywiście jest jeszcze dostępna replika Thompsona Tokio Marui - ale to za 1,500 zł :( . Mam do Was takie pytanko moi mili - czy nie wiecie skąd mogę kupić replikę Thompson np z firmy CG , taką ok 700zł najlepiej nową z jakiegoś sklepu ? Wygooglowałem chyba już cały świat i nic - zero efektu. Mam poważne plany sprowadzenie w przyszłym miesiącu konwersji drewnianej do Thompsona - ale jak ją zamontować jak zwykłego Tomka nie mam :icon_confused: Proszę Was serdecznie o pomoc i podesłanie mi pomocnych linków. Edited October 9, 2010 by TheCrow Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 (edited) Zacznijmy szanowny Kruku od tego, że Thomson to nie Karabin a pistolet maszynowy, ale to tak na marginesie na przyszłość Odnośnie twojego pytania to nie da się uukryć, żeostatnimi czasy jest z nimi problem z jednej prostej przyczyny a mianowicie pozamykali parę fabryk i temat padł. Na chwilę obecną nie pozostaje nic innego jak cierpliwie szukać na Allezło lub Cierpliwych zazwyczaj czeka nagroda i można zdobyć czasami full metal tomka za śmieszną kkasę, aletrzeba się pomęczyć szukaniem lub liczyć na tto, żektoś z szanownego towarzystwa ci znajdzie i podeśle linka :D Sam już parę razy miałem taką mmożliwość, żedawałem namiary jak tylko coś mi się trafiło na oczy i chłopaki kupowali bez zastanowienia. Jak tylko coś się pojawi to nie omieszkam ci podesłać linka. Pozdrawiam Ahmed Ps. TM jest zawsze wart swej ceny i może nie ma 450Fps a tylko 260-280 ale jest godny uwagi - swojego mam już ładnych parę lat i chodzi jak ta lala. PSS. Mam nadzieję, że uda ci się z projektem 101 - trzymam kciuki :D Edited October 9, 2010 by Ahmed Quote Link to post Share on other sites
MICHAL Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 (edited) Skoro chcesz zmienić ABS na drewno to może weż to: http://allegro.pl/asg-pm-thompson-m1a1-drum-cg-magazynek-bebnowy-i1262358157.html Jest to Cyber Gun tyle, że chyba ktoś w firmie dla fantazji dał czarny ABS i bębnowy magazynek. I kosztuje tylko 469 :smile: Jeśli chodzi o sklepy to w Zbrojowni ma być dostawa CG pod koniec pażdziernika: http://zbrojownia.com.pl/ Edited October 9, 2010 by MICHAL Quote Link to post Share on other sites
TheCrow Posted October 9, 2010 Author Report Share Posted October 9, 2010 (edited) Ogólnie cały czarny ten Thompson z magazynkiem bębnowym :huh: Pisałem do chłopaków ze Zbrojowni - narazie nie wiedzą kiedy będą mieć dostawę Thompsonów :icon_cry: Ale i tak dzięki że się odezwałeś z pomocą :wink: Edited October 9, 2010 by TheCrow Quote Link to post Share on other sites
SPAWACZ85 Posted October 10, 2010 Report Share Posted October 10, 2010 (edited) http://allegro.pl/asg-thompson-m1a1-acm-380fps-perfekcja-i1235189985.html Proszę bardzo może troszkę cena u nich przesadzona ale nawet się opłaca no i oczywiście oni jeszcze mają. Ja dałem se spokój z chinolem i kupiłem TM. I wieeelka różnica. Dodając swojego Tomka od TM wyrwałem po licytacji za 500zł śmieszna kasa , wrażenia z działania niezapomnianeXD. Edited October 10, 2010 by SPAWACZ85 Quote Link to post Share on other sites
TheCrow Posted October 10, 2010 Author Report Share Posted October 10, 2010 Widziałem tą licytacje - cena jest faktycznie wygórowana , i jeszcze czekanie tyle na towar - raczej ta licytacja na aledrogo będzie moją ostatecznością . Tomek z TM fajny - ale cena ... ehh - nie na moją kieszeń - chyba że by ktoś używanego Tomka sprzedawał z TM :) ale też nie wiadomo za jaką cene... :huh: Quote Link to post Share on other sites
SPAWACZ85 Posted October 11, 2010 Report Share Posted October 11, 2010 500zł moj kumpel ma TM ale ma wade , ułamała się lufa przy body - niby jakoś to zabezpieczyli. Quote Link to post Share on other sites
volf13 Posted October 11, 2010 Report Share Posted October 11, 2010 Swoją drogą ten thompson z czarnymi okładzinami i bębnem nie jest złym rozwiązaniem. Magazynki są dostępne w cenie 25zł Low cap http://sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152193515-Magazynek-M1A1-110RDS.html i jest ich na sklepie chyba 18 sztuk (ostatnio jak składałem zamówienie było 22) tak więc z tym nie ma problemu. A drewno to już sobie załatwisz. Przy okazji polecam zmienić baterię na 9.6 Quote Link to post Share on other sites
TheCrow Posted October 11, 2010 Author Report Share Posted October 11, 2010 (edited) Jak by to były tylko czarne okładziny - to nie było by problemu. On ma też raczej czarne też body. Replika wykonana została z ABS-u i elementów metalowych - tylko z jakich ... Może body nie jest nawet metalowe.. Edited October 11, 2010 by TheCrow Quote Link to post Share on other sites
MICHAL Posted October 11, 2010 Report Share Posted October 11, 2010 Różnica między "czarnym" a "brązowym" polega tylko na kolorze ABSu. Korpusy i reszta są identyczne. Tu masz sprawozdanie z wystwy gdzie pokazano oba modele: http://wmasg.pl/pl/news/show/34839 Quote Link to post Share on other sites
TheCrow Posted October 11, 2010 Author Report Share Posted October 11, 2010 Popatrz na wagę tego czarnego: Waga: 1900 g (sama replika) , a tu waga tego innego tylko że metal body (CG): Waga: 2800 g (sama replika) . Czyli tamten czarny ma body z ABS - a mnie chodziło o body z metalu... Dzięki serdeczne Wam , że odzywacie się w mojej sprawie :wink: Quote Link to post Share on other sites
MICHAL Posted October 11, 2010 Report Share Posted October 11, 2010 Mówiąc szczerze nie wiem skąd taka różnica w wadze. Nie sadzę aby CG robił inne body specjalnie dla "czarnego" skoro nawet wersja M1928 ma takie same jak M1A1 (oprócz lufy i przedniego chwytu). Zadaj pytanie sprzedającemu - możliwe, że jest to jakiś błąd w opisie (jakich czasem wiele na allegro). Quote Link to post Share on other sites
TheCrow Posted October 11, 2010 Author Report Share Posted October 11, 2010 Zapytałem się właśnie o to body . I przyszła odpowiedź : body jest z ABSu Quote Link to post Share on other sites
volf13 Posted October 12, 2010 Report Share Posted October 12, 2010 No trudno przynajmniej jakaś wiadomość dla reszty użytkowników. W "normalnych" thompsona CG dolne body też jest z abs'u (tzn. lower reciever) Quote Link to post Share on other sites
MICHAL Posted October 13, 2010 Report Share Posted October 13, 2010 Zapytałem się właśnie o to body . I przyszła odpowiedź : body jest z ABSu A to ci historia :icon_eek: Może coś się komuś pomyliło. Tak jak volf13 napisał, w CG i TM body przy magazynku i spuście jest z tworzywa, a lufa i górne body z metalu. Quote Link to post Share on other sites
TheCrow Posted October 13, 2010 Author Report Share Posted October 13, 2010 Nawet więcej mi od tego czarnego Tomka napisali: że cały jest z ABS-u :icon_confused: Więc chyba to sprawę rozwiązuje - niestety :huh: Quote Link to post Share on other sites
werewolfina Posted October 13, 2010 Report Share Posted October 13, 2010 http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?search_From=searchItem&item=TM-AEG-M1A1&search=searchItem&rs=thompson&catid=&cat= ściągnij sobie stąd porządnego od TM. Mam takiego i jest rewelacyjny. Nie sugeruj się ilością fps-ów bo to o niczym nie świadczy. Komora HU TM jest najlepsza na rynku i kręci lepiej jak nie jeden z 400fps i do tego skupienie dobre. A co do druma w tommim i 101st... ciekawe;) Quote Link to post Share on other sites
TheCrow Posted October 13, 2010 Author Report Share Posted October 13, 2010 Dużo by taniej wyszło niż kupić u nas - tylko ciekawe jakie koszty wysyłki itp.. Narazie szukam coś w okolicach 700zł -ale ta oferta co podałeś - jest do rozważenia :biggrin: Co do druma w Tommym - to nie myślałem o nim nawet - chłopaki linka podrzucili akurat z takim magiem , jakby nawet by ten czarny Tom miał metalowe body - to drum by i tak poszedł w odstawkę ma rzecz zwykłych magów :wink: Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted October 19, 2010 Report Share Posted October 19, 2010 Wujek Ahmed już ratuje wszak swym okiem na alle zło wypatruje iiiiiiiiiiiii http://allegro.pl/show_item.php?item=1280811000 Licytuj Kruku, sam magazynek bębenkowy to jakieś 180zł. Powodzenia!! Pozdrawiam Ahmed Quote Link to post Share on other sites
wroobelchannel Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 Palec na pulsie...ot jakby ktoś akurat szukał. http://allegro.pl/thompson-tokyo-marui-tanioo-600zl-i1659247810.html pzdr Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted June 14, 2011 Report Share Posted June 14, 2011 Thompsonik od jednego jegomościa z tego forum :D nie będę mówił kogo al ma trochę gratów rangers na zbyciu :D hehe Quote Link to post Share on other sites
wraq Posted July 10, 2011 Report Share Posted July 10, 2011 Ale tompsona juz nie ma? : < Quote Link to post Share on other sites
Natał Posted June 16, 2013 Report Share Posted June 16, 2013 (edited) No tak się składa ze mam do sprzedania Thompsona z firmy Cyber Gun w sumie rok z nim latałem a od ponad roku po prostu leży . Odszedłem od asg zająłem się rekonstrukcją 101 Air borne mam teraz M1 carabine . Stwierdziłem ze szkoda żeby się tak marnował bo ja już do asg raczej nie wrócę wiec trzeba go w dobre ręce oddać - sprzedać :icon_smile: Trochę mi go szkoda opychać bo mam do niego sentyment a nigdy w boju mnie nie zawiódł ale forsa mi potrzebna bo reko wciąga jak chodzenie po bagnach i koszty rosną . mam tez org ładownice do niego pięcio komorową . Zainteresowani pisać pod GG 34540022 lub dzwońcie pod nr tel 791 582 757 dogadamy szczegóły . Edited June 16, 2013 by Natał Quote Link to post Share on other sites
filip4822 Posted June 16, 2013 Report Share Posted June 16, 2013 No tak się składa ze mam do sprzedania Thompsona z firmy Cyber Gun w sumie rok z nim latałem a od ponad roku po prostu leży . Odszedłem od asg zająłem się rekonstrukcją 101 Air borne mam teraz M1 carabine . Stwierdziłem ze szkoda żeby się tak marnował bo ja już do asg raczej nie wrócę wiec trzeba go w dobre ręce oddać - sprzedać :icon_smile: Trochę mi go szkoda opychać bo mam do niego sentyment a nigdy w boju mnie nie zawiódł ale forsa mi potrzebna bo reko wciąga jak chodzenie po bagnach i koszty rosną . mam tez org ładownice do niego pięcio komorową . Zainteresowani pisać pod GG 34540022 lub dzwońcie pod nr tel 791 582 757 dogadamy szczegóły . Człowieku, to było 2 lata temu... Quote Link to post Share on other sites
Kazman Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 Do wczoraj był na allegro tommy do sprzedania na allegro ze stajni CyberGun za 400zł (praktycznie nieużywany) Sam jestem szczęśliwym posiadaczem tommiego z tej firmy i jest niezawodny, nie trzeba nic grzebać w bebechach żeby mieć dobrą replikę na las. Bardzo celny Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts