Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.

Mam takie jedno ale dosyć ważne pytanie. Jak wyglądają gry ASG? Czy to trzeba mieć ekipę swoich znajomych? Widziałem dużo filmików i nie zawsze to tak wygląda. Czy to są jakieś odpłatne zapisy na zloty i każdy może przyjść i grać? Co ile się odbywają? Jaka jest mniej więcej cena wstępu? Proszę o te i podobne informację.

Posted

Wejdź na forum asgw (jako że jesteś ze stolicy), tam są ogłoszenia o strzelankach. Zazwyczaj wygląda to tak, że o 9-10 jest zbiórka na miejscu, ustalenie teamów i scenariusza (tudzież jego braku), rozejście się na respy i wio...

Oczywiście nie musisz szukać na asgw, możesz się też podłączyć pod jakąś grupę, robiącą niezależną strzelankę. Albo pytaj tutaj (na wmasg), w dziale 'mazowieckie'.

Posted

Ze zlotami to z góry zależy od wieku, minimum ukończone 16 lat i zadeklarowana opieka osoby dorosłej. Owszem, odbywają się zapisy, jednak nie zawsze (ograniczona liczba uczestników), Ważniejsze zloty są obwieszczane w newsach, poza tym zakładka "imprezy" oraz odpowiednie podfora.

Posted

Żeby ujednolicić moją i Tomka wypowiedź: są zloty czy większe imprezy z jakimś dopracowanym scenariuszem, a są też zwykłe strzelanki. Ale tobie chyba chodziło o te drugie :P

Posted (edited)

Gry ASG można podzielić na te komercyjne: czyli super full wypas miejscówka, na której właściciel organizuje grę oczywiście nie za darmo i te prywatne, czyli z kolegami, ew z inną ekipą, ale za darmo i w niekoniecznie stworzonym do tego miejscu. Są jeszcze zloty, ale to rzadziej. Na pewno nie trzeba ci definiować tego słowa.

Same scenariusze przypominają te z gier komputerowych takie jak Deadmatch, team deadmatch, cepture the flag, zdobycie/obrona bazy, eskorta Vipa, konwój z paczką, przejęcie paczki, podłożenie/rozbrojenie bomby i co tylko przyjdzie ludziom do głowy :)

@Up chłopaki z góry piszą szybciej :P

Edited by Hawk995
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...