Szymen Posted October 10, 2010 Report Share Posted October 10, 2010 Witam. Mam takie jedno ale dosyć ważne pytanie. Jak wyglądają gry ASG? Czy to trzeba mieć ekipę swoich znajomych? Widziałem dużo filmików i nie zawsze to tak wygląda. Czy to są jakieś odpłatne zapisy na zloty i każdy może przyjść i grać? Co ile się odbywają? Jaka jest mniej więcej cena wstępu? Proszę o te i podobne informację. Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted October 10, 2010 Report Share Posted October 10, 2010 Wejdź na forum asgw (jako że jesteś ze stolicy), tam są ogłoszenia o strzelankach. Zazwyczaj wygląda to tak, że o 9-10 jest zbiórka na miejscu, ustalenie teamów i scenariusza (tudzież jego braku), rozejście się na respy i wio... Oczywiście nie musisz szukać na asgw, możesz się też podłączyć pod jakąś grupę, robiącą niezależną strzelankę. Albo pytaj tutaj (na wmasg), w dziale 'mazowieckie'. Link to post Share on other sites
t0m3k Posted October 10, 2010 Report Share Posted October 10, 2010 Ze zlotami to z góry zależy od wieku, minimum ukończone 16 lat i zadeklarowana opieka osoby dorosłej. Owszem, odbywają się zapisy, jednak nie zawsze (ograniczona liczba uczestników), Ważniejsze zloty są obwieszczane w newsach, poza tym zakładka "imprezy" oraz odpowiednie podfora. Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted October 10, 2010 Report Share Posted October 10, 2010 Żeby ujednolicić moją i Tomka wypowiedź: są zloty czy większe imprezy z jakimś dopracowanym scenariuszem, a są też zwykłe strzelanki. Ale tobie chyba chodziło o te drugie :P Link to post Share on other sites
Hawk995 Posted October 10, 2010 Report Share Posted October 10, 2010 (edited) Gry ASG można podzielić na te komercyjne: czyli super full wypas miejscówka, na której właściciel organizuje grę oczywiście nie za darmo i te prywatne, czyli z kolegami, ew z inną ekipą, ale za darmo i w niekoniecznie stworzonym do tego miejscu. Są jeszcze zloty, ale to rzadziej. Na pewno nie trzeba ci definiować tego słowa. Same scenariusze przypominają te z gier komputerowych takie jak Deadmatch, team deadmatch, cepture the flag, zdobycie/obrona bazy, eskorta Vipa, konwój z paczką, przejęcie paczki, podłożenie/rozbrojenie bomby i co tylko przyjdzie ludziom do głowy :) @Up chłopaki z góry piszą szybciej :P Edited October 10, 2010 by Hawk995 Link to post Share on other sites
Recommended Posts