Svornskar Posted October 11, 2010 Report Share Posted October 11, 2010 Wiem że nazwa brzmi absurdalnie... Jestem w posiadaniu repliki FN-SCAR od BOYI'a nie wiem czy to dobry wybór był kupować bo nie miałem specjalnie się z kim skonsultować ale już po fakcie więc proszę nie mówić że to kiepski wybór. Otóż cała sprawa polega na tym że w bliższej lub też odleglejszej przyszłości planuje zebrać fundusze i znaleźć osobę w okolicy trójmiasta która była by w stanie dokonać takiej przeróbki. Pisałem w tej sprawie już do gościa który sam wykonał model karabinu OC Groza (piękna broń) i polecił mi bym popytał tutaj. ;) Broń powinna wyglądać tak http://i524.photobucket.com/albums/cc326/Batflap/FN_SCAR-L_Standard.jpg http://i62.photobucket.com/albums/h90/REMOV/Inne/_MSBS-556-II_01.jpg Moja jest czarna ofc. ;) Pewnie pojawią się pytania po co zadawać sobie tyle trudu. :D Ja po prostu jestem maniakiem tego typu broni i nie daruję sobie jeśli w końcu takowej nie posiądę. ja jeśli udało się komuś przerobić ak na oc grozę to myślę że jest to osiągalny cel. Jeśli ktoś z was jest w stanie zaoferować taką pomoc proszę o kontakt na gg: 11135759 Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted October 12, 2010 Report Share Posted October 12, 2010 Ja nie widzialem poprawnie zrobionej grozy jeszcze :/ Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted October 13, 2010 Report Share Posted October 13, 2010 Nie da sie tego zrobic - nie starczy miejsca na komore hopa i gearbox. Link to post Share on other sites
Svornskar Posted October 13, 2010 Author Report Share Posted October 13, 2010 Tego się obawiałem. Tamta groza była tylko wykonana z elementów ak i dorobionych elementów. Jakby się uprzeć to coś by się z tego scara zrobiło ale pewnie było by za dużo babrania. xf Dzięki na informacje. Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted October 14, 2010 Report Share Posted October 14, 2010 Najwiekszy problem to - body. Jak chcesz je tak pociac zeby zrobic bullpup a jednoczesnie zeby nie bylo ohydnie brzydkie ? Druga - umocowanie wszelkich elementow jak trzeba - gearbox, komora, mocowanie magazynka. tutaj 0.5 mm nieszczelnosci to 50 fps mniej. Krzywo zamocowany gearbox i od razu lipa. Jedyne wyjscie jakie widze (a nie jest one zbyt dobre) to kupic mp7 (tam jest malutki gearbox ale masz tylko 240 fps, nooo max 280 przy tuningu za 600 zl). Potem wlasnie pokroic scara - ale jak zrobic to dobrze ? I wpakowac do niego ten gearbox (ale masz problem z komora hopa - dysza w mp7 jest specyficzna i zupelnie nieaegowa). Zupelnie inna kwestia to gdzie wpakujesz baterie ? Mysle ze jakbys mial do wydania jakies 4000 zl to daloby to zrobic. Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted October 14, 2010 Report Share Posted October 14, 2010 Może po prostu kup sobie AUGa A3? :wink: Link to post Share on other sites
johny13 Posted October 14, 2010 Report Share Posted October 14, 2010 GB bylby schowany w kaloszu :F Link to post Share on other sites
Recommended Posts