CIUPAK1 Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 (edited) Mam już tą CyMkę.036 z 3 tygodnie,raz ładowałem tylko baterie i trochę strzelałem w ogródku,ale do rzeczy.Dzisiaj biorę karabin idę postrzelać do tarczy.Oddałem około 50 strzałów-ostatnie strzały zwalniał aż w końcu padł(ostatnie strzały oddałem na semi)-myślę sobie bateria się rozładowała.Ładowałem około 6-7 godzin,a tu nic znowu nie strzela.Bateria jest stockowa,karabin także full stock.Przy naciśnięciu spustu na nastawie FULL AUTO lekko chodzi spust i zero reakcji.Na nastawie SEMI AUTO po naciśnięciu spustu charakterystyczny klik.Co robić? Edited October 17, 2010 by CIUPAK1 Quote Link to post Share on other sites
CIUPAK1 Posted October 17, 2010 Author Report Share Posted October 17, 2010 Mam już tą CyMkę.036 z 3 tygodnie,raz ładowałem tylko baterie i trochę strzelałem w ogródku,ale do rzeczy.Dzisiaj biorę karabin idę postrzelać do tarczy.Oddałem około 50 strzałów-ostatnie strzały zwalniał aż w końcu padł(ostatnie strzały oddałem na semi)-myślę sobie bateria się rozładowała.Ładowałem około 6-7 godzin,a tu nic znowu nie strzela.Bateria jest stockowa,karabin także full stock.Przy naciśnięciu spustu na nastawie FULL AUTO lekko chodzi spust i zero reakcji.Na nastawie SEMI AUTO po naciśnięciu spustu charakterystyczny klik.Co robić? EDIT:Oprócz charakterystycznego kliknięcia na semi w połowię maks wciśnięcia spustu jest opór.Tak samo karabin zachowuję się z baterią odłączona. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 Zobacz czy tłok nie stanął w połowie. Albo odpal go z mocniejszą batką. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 A ja powiem ci co to jest: elementy selektora trybu ognia przestawiły się - te elementy po wewnętrznej stronie body, z prawej strony, pare dni miałem to samo od agresywnego wciskania spustu na semi, mam nadzieje, że pomogłem :) Quote Link to post Share on other sites
grennos Posted October 23, 2010 Report Share Posted October 23, 2010 Gb stanął w martwym punkcie albo zatrzymał się w momencie gdy zębatka tłokowa naciska na przerywacz(nie wiem czy to możliwe ale z tych dolegliwości jakoś tak mi się skojarzyło). Najlepiej zwolnić antireversal by zębatki i tłok powróciły do pozycji wyjściowej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts