Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Bateria Do CM.039U jaką kupić?

Recommended Posts

• 1 year later...

Mam zamiar kupić tą replikę tylko mam problem a raczej dylemat czy kupić (na Taiwangun`ie) LiMH (8fields) czy może jakieś LiPo ? Co radzicie? Jeszcze w waszej dobroci bym prosił o dobranie ładowarki do aku jakiego mi zaproponujecie. Widziałem na capri aku i ładowarki asg i też się zastanawiam czy są warte uwagi. Pozdr

Pewnie chodziło Ni-MH, a nie "LiMH", tak? Generalnie rzecz biorąc w kałaszku to nie masz za dużego wyboru, jeśli chodzi o baterię, bo bez większych kombinacji - muszą zmieścić się pod "dekiel". W grę wchodzą tylko baterie Ni-MH typu stick (masz w opisie baterii na Taiwangunie) lub jakieś długie i cienkie Li-Po - np. bardzo fajny Turnigy nano-tech Airsoft 1300 mAh 7,4V 25C - ludzie często go sprowadzają i wstawiają na znany portal aukcyjny w dobrej cenie.

Jeśli kupujesz nową replikę to dostaniesz w komplecie akumulator Ni-MH. Nie będzie on powalającej jakości, ale na początek powinien Ci starczyć. Dokup na początek tylko dobrą ładowarkę np. Imax B6, co przedłuży żywot owej baterii, bo prosta ładowarka sieciowa dawana do karabinka szybko Ci ją wykończy. Poza tym będziesz miał już potem ładowarkę do wszystkiego na przyszłość - również Li-Po