Ad4m Posted October 19, 2010 Report Share Posted October 19, 2010 Witam. Dałem do tuningu moją GR'kę. Wymieniono żebatki, sprężynę, tłok i wstawili ten mosfet. Wracam ze sklepu z moją GR'ką ( Salonasg.pl ) podłączam naładowaną batkę, a tu du*a... nie strzela tylko pstryka jakby batka nie była naładowana. Po kilku naciskania spustu zaczęły kable się grzać i czuć dziwną spalenizna ... czy mam oddać do serwisu czy jakoś sobie poradzę?( Przypominam że układ mosfet został podłączony ). Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted October 19, 2010 Report Share Posted October 19, 2010 Co prawda w AK, ale u mnie identyczny problem rozwiązałem odczepiając silnik i przyczepiając go z powrotem. Poza bateria cholernie nagrzewał mi się bezpiecznik. Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted October 19, 2010 Report Share Posted October 19, 2010 Dałem do tuningu moją GR'kę jesli zapłaciłeś za ów tuning to niech poprawiają to co namocili. Quote Link to post Share on other sites
bator18 Posted October 20, 2010 Report Share Posted October 20, 2010 Może porostu sprawdź na mocniejszej sprężynie bo jeśli robiłeś tuning mocowy to stokowa bateria nie naciągnie sprężyny Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted October 20, 2010 Report Share Posted October 20, 2010 jak dobrze jest całość poskładana to naładowany aku 8,4V nawet na małych ogniwach powinien to ruszyć(sprawdzałem na replikach do 530fps). Nie starczy na długo ale da radę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts