dobry_mudzyn_z_afryka Posted October 30, 2010 Report Share Posted October 30, 2010 Cześć. Proszę o informacje, w których miejscach umieszczać jakie naszywki na mundurze UCP, tak aby było to zgodne z obszyciem mundurów 75th Rangersów. Bardzo mile widziane zdjęcia oraz linki do sklepów gdzie takowe naszywki można nabyć (w grę wchodzą jedynie polskie sklepy). Proszę o konkretne wypowiedzi najlepiej rekonstruktorów a nie w stylu "wydaje mi się, że..." Z góry dziękuję za pomoc. Link to post Share on other sites
Hoplita Posted October 30, 2010 Report Share Posted October 30, 2010 Nie ma problemu... wszytsko jest w tym linku http://tinyurl.com/yhhfgxf Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted October 30, 2010 Author Report Share Posted October 30, 2010 Myślisz, że jestem aż tak głupi? Wpisałem dokładnie to samo, zobacz cwaniaku co wyskoczyło. Nic konkretnego odnośnie obszycia munduru nie ma. Chce aby wszystko było zgodne z oryginałem. W dodatku prosiłem o jakieś linki do sklepów itd. Nie zaśmiecaj forum i nie rób sobie "jaj" z innych. Ja ten temat traktuje poważnie. Link to post Share on other sites
Cn Rudy Posted October 30, 2010 Report Share Posted October 30, 2010 Nie zaśmiecaj forum i nie rób sobie "jaj" z innych. Ja ten temat traktuje poważnie. Zakładasz temat w rekonstrukcjach, a nie wiesz nawet jakich naszywek będziesz używał. :bialaflaga: Pooglądaj fotki, może do czegoś dojdziesz, a wtedy pisz w tym dziale. Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted October 30, 2010 Author Report Share Posted October 30, 2010 Tak, założyłem temat w rekonstrukcjach bo dotyczy on rekonstrukcji. Mniej więcej wiem o co chodzi, ale chcę mieć 100% pewność, że wszystko dobrze obszyje dlatego napisałem ten temat i proszę o pomoc głównie rekonstruktorów. Link to post Share on other sites
AnR Posted October 30, 2010 Report Share Posted October 30, 2010 Temat powinieneś założyć na militaryphotos.net/forums. Tam jest dużo osób z Rangersów, z radością Ci pomogą. Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted October 30, 2010 Author Report Share Posted October 30, 2010 Dzięki za pomoc ale chyba odpuszczę sobie pytanie na tamtym forum ;) Średnio u mnie z angielskim i ogólnie wydaje mi się, że panuje tam straszny syf. Poszukam jeszcze jakiś innych for dot. rangersów. Link to post Share on other sites
AnR Posted October 30, 2010 Report Share Posted October 30, 2010 Szczerze Cię zachęcam, nawet pomogę Ci napisać wiadomość, abyś mógł napisać posta na MP.net. Na pewno damy radę i uzyskasz odpowiedzi na swoje pytania. :> Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted October 30, 2010 Author Report Share Posted October 30, 2010 To w takim razie byłbym Ci bardzo wdzięczny gdybyś podał mi gotowy przykład wiadomości i podał mi link gdzie mam tego posta napisać ;) Oczywiście wszystko na PW. Link to post Share on other sites
Hoplita Posted October 30, 2010 Report Share Posted October 30, 2010 (edited) Myślisz, że jestem aż tak głupi? Mogę nie odpowiadać? Wpisałem dokładnie to samo, zobacz cwaniaku co wyskoczyło. Nic konkretnego odnośnie obszycia munduru nie ma. Chce aby wszystko było zgodne z oryginałem. W dodatku prosiłem o jakieś linki do sklepów itd. Nie zaśmiecaj forum i nie rób sobie "jaj" z innych. Ja ten temat traktuje poważnie. Było się cwaniaku lepiej przyjrzeć - jak "obszyć" ACU szukaj w zdjęciach bystrzaku, a naszywek na Allegro. Polecam też zapoznanie się z regulaminem mundurowym US Army - jak nie znasz angielskiego to się nie przejmuj jest tam mnóstwo obrazków, jakoś ogarniesz (ponieważ udowodniłeś już, że google-fu marne u Ciebie to Ci nawet podam numerek tego regulaminu - AR 670-01). Wystarczy spróbować. Szkoda, że cwaniactwa starczyło Ci tylko do założenia wątku na WMASG... a piąty wynik wyszukiwania w google, które rzekomo sprawdzałeś, to forum polskich grup zajmujących się tym pasjonującym tematem - bez kitu napracowałeś się. Życzę dalszych sukcesów. Edited October 30, 2010 by Hoplita Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted October 30, 2010 Author Report Share Posted October 30, 2010 (edited) Pisałem już, że chce mieć 100% pewność, że wszystko jest ok. Nie można być pewnym, że ludzie ze zdjęć to faktycznie rangersi czy tylko ludzie ich naśladujący. Co do polskiego forum, wejdź tam i zobacz czy takowy temat już jest. No właśnie- nie ma. Nie będę zakładał 20 razy tego samego tematu na różnych forach. Jak nie dostane odpowiedzi tutaj to wtedy spytam o pomoc gdzie indziej. Ty nadal nie pomagasz tylko szukasz okazji do kłótni i nie potrzebnie zaśmiecasz forum. Nie którzy traktują te sprawy poważnie Ty najwidoczniej się do nich nie zaliczasz, wiec proszę Cie- jeśli nie masz niczego konkretnego i pomocnego do dodania to nie pisz nic w tym temacie. Dziękuję. Edited October 30, 2010 by dobry_mudzyn_z_afryka Link to post Share on other sites
Wzorek Posted October 31, 2010 Report Share Posted October 31, 2010 Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted October 31, 2010 Author Report Share Posted October 31, 2010 Dobra, czy trzeba przyszyć 2 naszywki rangers na lewym ramieniu? Kupował może ktoś z Was naszywki w jakimś sklepie internetowym godnym polecenia? Poszukał bym na allegro ale nie chce zamawiać ich od 3 różnych sprzedawców i płacić kupę kasy za wysyłkę ;) Link to post Share on other sites
WeRT Posted October 31, 2010 Report Share Posted October 31, 2010 Najwidoczniej trzeba ... http://forums.cadetstuff.org/viewtopic.php?f=37&t=13973 ps. Powiedz mamie żeby używała kontraktowych nici do przyszywania naszywek :hahaha: Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted October 31, 2010 Author Report Share Posted October 31, 2010 Zauważyłem na tych zdjęciach, że nie którzy mają tylko jedną. Ktoś wie z czego to wynika? Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted October 31, 2010 Report Share Posted October 31, 2010 Gościu, poczytaj sobie regulamin mundurowy US Army, jak sugerował Hoplita, a nie zadajesz bzdurne pytania. Link to post Share on other sites
Recommended Posts