@Cichy Posted October 30, 2010 Report Share Posted October 30, 2010 Witam Mam oto następujący problem. Replika: M4 ICS (eco), m100 spring. Jakiś czas temu padła mi stockowa prowadnica sprężyny. Wymieniłem ją na nową (dość ciężko wchodziła z nią sprężyna) i oddałem 2 strzały i nic. Batka jakby nie umiała uciągnąć tego. Wyjmuję górną część i sprawdzam czy bateria uciągnie bez góry, niestety nie. Ponadto jak wkładam z górną częścią gearboxa to nie chce mi się zupełnie zamknąć, jakby coś blokowało. Pierwszy raz rozbierałem, więc jestem trochę zielony. Obejrzałem na youtube składanie górnej połówki i zrobiłem jak mi się wydaje identycznie jak on. Quote Link to post Share on other sites
Sparrow199 Posted October 30, 2010 Report Share Posted October 30, 2010 Ale bez górnej połówki, po naciśnięciu spustu powinny kręcić się zębatki. :happy: Quote Link to post Share on other sites
sebBo21 Posted October 30, 2010 Report Share Posted October 30, 2010 Witam, dzisiaj zaczęły mi kulki lecieć na odległość (ciągle w dół) 15m i nie wiem co jest przyczyną. Wcześniej rozbierałem (wraz z komorą) replikę gdy musiałem front risa zmienić, nie orientujecie co może być przyczyną? Wydaje mi się ,że coś jest z hop siupem ,ale co? Gdy sprawdzałem gumka jest nie naruszona. I byłbym zapomniał, ta sprężynka przy komorze jest wygięta jakby to było ważne (bo nie wiem). Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Sprawdź czy nie zapomniałeś włożyć do komory HU dystansera, mała rzecz a cieszy ;) Quote Link to post Share on other sites
sebBo21 Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Wczoraj sprawdzałem i faktycznie dystanser wyleciał. Słyszałem gdzieś ,że można go zrobić na szybko z wkładu od długopisu, czy to spełni swoją role? Jak się rozbiera komorę HU w celu włożenia tego ustrojstwa? Quote Link to post Share on other sites
Sparrow199 Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Ja wkładałem go na oko, czyli latarka na czoło, śrubokręt i jakoś udało mi się go ustawić. :cool: Quote Link to post Share on other sites
Guest konrad2271 Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Z długopisu trochę za bardzo blokuje kulkę i fps'y spadają. Chyba że byś trochę podpiłował tak na kształt litery H. Albo po prostu zrobić z uszczelki czy innego kawałka gumy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts