kojt3627 Posted November 7, 2010 Report Share Posted November 7, 2010 Przez jakiś czas 3-4 lata byłem posiadaczem chwalebnego Cm.031. Czas mijał zaczęły wchodzić na rynek stalaki no i z mion plastikiem się troche głupio czuje. Znalowe mocowanie kolby już wymiekło kolanko się złamało ogólnie zaczyna się sypać. No i pewnego popołudnia na tronie myslowym nadszedł mnie genialny pomysł. Mianowicie czy na bazie stalowego body PJ/Dboys/ACM, lufy podobnej firmy można by zbudować kałaszka z ostrymi częściami? Nigdzie nie moge takiego topicu znaleść wiem że ludzie tak już przerabiali ale zawsze lufy brali od tokarzy. Czy podstawa muszki, kolanko gazowe i podstawa szczerbinki z ostrej wersji AK74 dadzą się ładnie zakołkować na lufie dajmy nato PJ-towskiej? Da się to potem złączyć z body? Dojście do powyższych części nie jest problemem stąd mój pomysł. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted November 12, 2010 Report Share Posted November 12, 2010 Można. Problemem jest właśnie lufa - Bojowska jest zbyt szeroka i trzeba wiercić oryginalne części dremelkiem aby weszły. Alternatywą jest toczenie lufy, albo wykonanie jej samodzielnie na zasadzie sztukowania rur. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts