Olqski Posted November 8, 2010 Report Share Posted November 8, 2010 Cześć wszystkim. W moim M4A1 (Full met. z Boyi) zepsuła się jedna rzecz: zwyczajnie aby otworzyć klapkę od wylotu łusek (w celu regulacji Hop Up) ciągnie się za rączkę wszystko się otwiera i jest ok. Jednak przestało się to otwierać, więc podważyłem ten mały pin który trzyma klapkę i zobaczyłem że ta prowadnica (przepraszam że nie umiem tego nazwać) stoi w miejscu. Domyślam się że coś się tam ułamało.. Proszę pomóżcie mi i podajcie link gdzie mogę kupić taką część lub powiedzcie mi jak to nazwać.. Chciałem też przełożyć sprężynę która trzyma klapkę wylotu łusek na drugą stronę, tak aby dociskała ona klapkę do karabinu, jednak znowu nie wiem jak zdjąć tą klapkę aby to przełożyć. Jak się ją zdejmuje? Bardzo proszę o pomoc kogoś kto zna się na tym bardziej ode mnie :) z góry dzięki za pomoc.. Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted November 8, 2010 Report Share Posted November 8, 2010 W sklepie internetowym specshop.pl mają do sprzedania komplet pokrywy wyrzutnika łusek. Quote Link to post Share on other sites
Olqski Posted November 8, 2010 Author Report Share Posted November 8, 2010 To nie chodzi o tą pokrywę, tylko o taką prowadnicę która go otwiera, to jest w środku.. Każdy kto ma ten karabin domyśla się o co chodzi. To jest na sprężynie połączone z rączką którą się otwiera komorę hop up Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted November 8, 2010 Report Share Posted November 8, 2010 Ja mam M4 i nie kojarze :P Chodzi Ci o zakończenie raczki przeładowania? Na końcu ma takie wystające coś co cofa ten dzyndzelek w osłonie wyrzutnika? Quote Link to post Share on other sites
Olqski Posted November 8, 2010 Author Report Share Posted November 8, 2010 Tak, dokładnie o to chodzi :) Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted November 8, 2010 Report Share Posted November 8, 2010 Dobra, coś znalazłem ;) http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_211&products_id=5142&name=G&P_-_Oslona_Okna_Wyrzutu_Lusek_-_M4,_M16 Co prawda nie jest to pojedyncza część ale za to pozostałe też możesz wymienić i będziesz miał replikę 95% boyi 5% G&P :) Quote Link to post Share on other sites
Olqski Posted November 8, 2010 Author Report Share Posted November 8, 2010 A to napewno wejdzie do mojego karabinu? Tylko pytam chcę mieć pewność ;) Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted November 8, 2010 Report Share Posted November 8, 2010 Tak, na 100% będzie pasować. Jak coś to porównaj swoje rzeczy z tymi na zdjęciu. Nawet jakby jakaś część nie weszła to nie będzie to miało znaczenia bo Tobie potrzebny jest tylko ten plastikowy patyczek ;) Quote Link to post Share on other sites
Olqski Posted November 8, 2010 Author Report Share Posted November 8, 2010 Ok, dzięki :) mam nadzieję że pomoże ;) Quote Link to post Share on other sites
Olqski Posted November 9, 2010 Author Report Share Posted November 9, 2010 A jak zdjąć tą osłonę wylotu łusek? Widzę że jest tu taki pin który trzeba wypchnąć (to kółko z dziurką które siedzi na metalowym bolcu który trzyma całą klapkę od wylotu) ale nie wiem jak go wyjąć.. Jak to zrobić? Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 Jeśli mówisz o tym kawałku metalu w kształcie litery "U" to ja bym go podważył cienkim śrubokrętem. Quote Link to post Share on other sites
Olqski Posted November 9, 2010 Author Report Share Posted November 9, 2010 No właśnie o tym mówię. Staram się i mi nie idzie i boję się że coś tu rozwalę.. Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 napisz do tego sklepu z linku, że masz problem z tym żeby Ci powiedzieli jak to zdjąć. Jak Ci się uda to dopiero od nich kupisz ten zestawik ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest konrad2271 Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 (edited) Cholera... Nie tutaj miało być. Przepraszam. :/ Edited November 9, 2010 by konrad2271 Quote Link to post Share on other sites
michaszkownia Posted August 12, 2011 Report Share Posted August 12, 2011 Siema wszystkim! Mam problem podobny jak kolega. Ostatnio rozebrałem swoją replikę M4 od DBOYS, bo chciałem ją pomalować. Niestety farba dostała się tu gdzie nie trzeba i potrzebuję zdjąć tą klapkę od wylotu łusek. Ale nie mogę wyjąć tego pina co trzyma to wszystko. Pomóżcie mi, proszę. Quote Link to post Share on other sites
michaszkownia Posted August 12, 2011 Report Share Posted August 12, 2011 Ok, już sobie poradziłem. Wystarczyło podważyć ten mały kawałek metalu w kształcie litery "U". Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted August 17, 2011 Report Share Posted August 17, 2011 @autor : Rączka przeładowania ma na końcu plastikowy element z bolcem do otwierania klapki. W niektórych replikach jest on klejony, w innych przykręcany. może zanim kupisz nowy element. Wyjmij tą rączkę i spróbuj z powrotem przymocować ten plastik - na klej bądź śrubkę. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts