Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M4A1 Full Metal Boyi - problem z klapką wylotu łusek

Recommended Posts

Cześć wszystkim. W moim M4A1 (Full met. z Boyi) zepsuła się jedna rzecz: zwyczajnie aby otworzyć klapkę od wylotu łusek (w celu regulacji Hop Up) ciągnie się za rączkę wszystko się otwiera i jest ok. Jednak przestało się to otwierać, więc podważyłem ten mały pin który trzyma klapkę i zobaczyłem że ta prowadnica (przepraszam że nie umiem tego nazwać) stoi w miejscu. Domyślam się że coś się tam ułamało.. Proszę pomóżcie mi i podajcie link gdzie mogę kupić taką część lub powiedzcie mi jak to nazwać.. Chciałem też przełożyć sprężynę która trzyma klapkę wylotu łusek na drugą stronę, tak aby dociskała ona klapkę do karabinu, jednak znowu nie wiem jak zdjąć tą klapkę aby to przełożyć. Jak się ją zdejmuje? Bardzo proszę o pomoc kogoś kto zna się na tym bardziej ode mnie :) z góry dzięki za pomoc..

• 9 months later...

@autor : Rączka przeładowania ma na końcu plastikowy element z bolcem do otwierania klapki. W niektórych replikach jest on klejony, w innych przykręcany. może zanim kupisz nowy element. Wyjmij tą rączkę i spróbuj z powrotem przymocować ten plastik - na klej bądź śrubkę.

Pozdrawiam.