Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Czy to dobry wybór w zakresie do 800 zł?

Recommended Posts

Witam. :biggrin:

Zastanawiam się nad kupnem repliki w cenie do 800 zł.Interesują mnie tylko ak47 i ,mp5.

Obecnie chciałem kupić coś takiego ale nie wiem czy to dobre i czy wytrzyma z 2 lata(będę delikatny xD)

Proszę o + i - z góry wielkie dzięki :-)

http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_048m_cm-1415.html

a z mp5 to to :

http://madonion.eu/MP5_A4_p21.html

;)

bym zapomniał...z repliki będę korzystał w siedmiu przypadkach na dziesięć w lesie.Reszta w budynku.Na tydzień to z 2 razy w budynku a tak to las z okopami.

Edited by Kamilkosiak

Jak będziesz korzystał czasami w budynkach to polecam ci http://www.taiwangun.com/pistolety_maszynowe-aeg/cm_049sd6-1538.html ( lub coś z tej generacji mp5 cymki ).

Mp5 bardzo mi się podobają...ale te od ics.Ta odpada bo chce bez blow backa...a tak to ile moze mi ten kalach wytrzymac??Takie delikatne bitwy w lesie.W budynkach rzadko ;)

Mp5 bardzo mi się podobają...ale te od ics.Ta odpada bo chce bez blow backa...a tak to ile moze mi ten kalach wytrzymac??Takie delikatne bitwy w lesie.W budynkach rzadko ;)

Kurna to chyba kupie tego kałasza.A ponawaim pytanie ile mi on potrzyma liczę że z 2 latka(bede robil niewielki tuning gumka hu chyba systema i prec lufka).To jak myślycie jaka będzie żywotność??( nie będę go katował).

AK jak i mp5 wytrzymają bez problemu koło dwóch lat ( no chyba że będziesz z nich wystrzeliwał po worku kulek na każdej strzelance itd. ).

Dam ci małą radę jak już uparłeś się na kałacha , dobrze by było żeby jak najszybciej kupił jakiegoś boczniaka do budynków ( naprawdę nie fajnie dostać z 420 FPS z 5m)

PS: Nie czytuj sam siebie Kamilkosiak...

Edited by Noxagon

AK jak i mp5 wytrzymają bez problemu koło dwóch lat ( no chyba że będziesz z nich wystrzeliwał po worku kulek na każdej strzelance itd. ).

Dam ci małą radę jak już uparłeś się na kałacha , dobrze by było żeby jak najszybciej kupił jakiegoś boczniaka do budynków ( naprawdę nie fajnie dostać z 420 FPS z 5m)

PS: Nie czytuj sam siebie Kamilkosiak...

Spoko.Broń boczna to z 250 fps bedzie(ograniczenie w teamie to 350).

A co do ps.

Coś mi się zwaliło i nie mogłem nowego napisać....żal

PSS.A jeżeli to będzie full stock ten kalach nawet go nie rusze(chodzi o tuning).To bedzie ok w lesie??Czy zdejme kolege z 40/35 metrów za 2/3 strzałem lub serią??(chociaż niewiem czy hi capa bede używał).

Spoko. Tylko gumka do zmiany, bo te chińskie gumofilce to gówno a nie HU. I zamiast Hi-Cap'a to 3 midy. Ta sama pojemność, a jaka frajda ze zmiany maga...

Całkowicie się zgadzam bo te hi są beznadziejne i ciągle jest odgłos bębniących kulek.A yt co byś mi doradził w tej cenie??

W twoim prawie wszystkie części są metalowe , a okładziny są z drewna zamiast plastiku.

Wiec za takie ulepszenia co do ak wyżej 150 zł to i tak mało.

Aaa zapomniałem tak naprawdę nie wiadomo kiedy jakieś chińczyki będą dostępne , nagle zrobiło ich sie o wiele mniej , a na nowe czeka się miesiącami.

Edited by Noxagon

W twoim prawie wszystkie części są metalowe , a okładziny są z drewna zamiast plastiku.

Wiec za takie ulepszenia co do ak wyżej 150 zł to i tak mało.

Najbardziej mi zależy na 400 fps (nie więcej) i na celności nic więcej mnie nie obchodzi :biggrin:

No chyba że ten jest gorszy...a tak ogólnie to czemu nikt o mp5 nie mówi?? tej co pokazałem ?? Zatkało? czy taka słaba że szkoda gadać?

Nie, ale te kałasze są lepsze. Ten jest tańszy, bo w użyciu nie ma drewna, a kolba jest składana. Ten "tuning" da ci ok. 350 fps, idealnie do budynków. Te magi to sam mam, nie tną się i ładnie podają. Dwie ostatnie kulki zostają, bo mi się sprężyna po roku używania ubiła. Byle je smarować, a będą działały. Po jakimś czasie jeszcze batka i ładowarka się będą kłaniać, ale z pół roku przeciągniesz na tym. A, co do celności - w stocku poprawna, ale trzeba będzie kupić preckę za jakiś czas. To jest kolejne 150zł.

Edited by majster988

Nie, ale te kałasze są lepsze. Ten jest tańszy, bo w użyciu nie ma drewna, a kolba jest składana. Ten "tuning" da ci ok. 350 fps, idealnie do budynków. Te magi to sam mam, nie tną się i ładnie podają. Dwie ostatnie kulki zostają, bo mi się sprężyna po roku używania ubiła. Byle je smarować, a będą działały. Po jakimś czasie jeszcze batka i ładowarka się będą kłaniać, ale z pół roku przeciągniesz na tym. A, co do celności - w stocku poprawna, ale trzeba będzie kupić preckę za jakiś czas. To jest kolejne 150zł.

Ale zaszły pewne zmiany...Gadałem z całym teamem na gg(oprócz 2 osób).Wychodzi na to że nie bedziemy się strzelać w opuszczonym budynku bo właściciel przyjechał i zaczyna coś tam robić.I bedą tylko naparzanki w lesie.Więc myślę że będzie lepszy ten drewniany kałach...ale co ty o tym myślisz jak tylko do lasu?

Nie, wewnętrznie to to samo. Tego springa dałem żeby obniżyć fps. Jeśli takie zmiany zaszły, to zamiast tego springa zakup sobie sporo kulek. A ten drewniany i tak jest do tuningu, gumka HU i magi muszą być i tu i tu. A i tak jest niedostępny.

I tak się z tym springiem zastanawiam czy nie zmniejszyć ale tak o 10 m /s ..ale niewiem czy to ma sens...Wierzę Sick że to bardzo boli....ale w mundurach i kamizelkach taktycznych ten ból jest trochę mniejszy...Tak czy siak wymienię w tym ak47 lufę na preckę,gumke hu,i raczej akumulator i baterię...ale to w swoim czasie...bo musze w 4 miesiące 1200 zł uzbierać....na szczęscie są święta xD A tak w ogóle to orientuje się ktoś czy samemu łatwo rozebrać kałachy(tuning bedzie u krakmanów ale pytam z ciekawości).

Ps.Znalazłem fajną stronkę do obliczania fps,jouli,m/s i ona jest super.Daję linka:

http://www.arniesairsoft.co.uk/?filnavn=/articles/fps_limits/fps_calc.htm

Posiadam CM.048M i kolega z teamu ma CM.040D, praktycznie to samo, tylko długość lufy jest inna, polecam, dobrze wykonane, zasięg i celność jak na stock jest ok, tylko gumkę tą http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_gumki_hop-up/gumka_hop-up_guarder-84.html i nie słuchaj jak ktoś Ci wciska przeźroczystą do tych kałaszy, mają zbyt mocne sprężyny.

Edit: a magi takie się raczej lepiej opłaca http://www.taiwangun.com/magazynki_magazynki_aeg_mid-cap/magazynek_mid-cap_na_125_kulek_do_serii_ak_src-2077.html

Edited by DamDom17

Co do przezroczystej gumki, z springiem 110 to tylko ona, w stocku tylko czarna. Magi SRC wcale nie są takie dobre, poza tym w tym kałaszu wyglądają do dupy. Springa nie zmieniaj, w stocku jest coś pomiędzy 120 a 130, takie 125. Jeżeli nie strzelasz się w budynkach, to springa nie zmieniaj. Batka, ładowarka i lufa to spory wydatek, więc na razie się z tym nie zmieścisz. A taką cymkę się w miarę łatwo rozkłada. Parę pinów wybić i jest ok.

Posiadam CM.048M i kolega z teamu ma CM.040D, praktycznie to samo, tylko długość lufy jest inna, polecam, dobrze wykonane, zasięg i celność jak na stock jest ok, tylko gumkę tą http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_gumki_hop-up/gumka_hop-up_guarder-84.html i nie słuchaj jak ktoś Ci wciska przeźroczystą do tych kałaszy, mają zbyt mocne sprężyny.

Edit: a magi takie się raczej lepiej opłaca http://www.taiwangun.com/magazynki_magazynki_aeg_mid-cap/magazynek_mid-cap_na_125_kulek_do_serii_ak_src-2077.html

Tyle że te magi są do AK47 a ta replika to pochodna od ak74 (będzie lepiej wyglądało) Gumka może być przezroczysta. Mi sie podarła przy 360 fps ale chyba tylko z mojej winy.