King Mat Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 (edited) Witam, mam pytanie czy te body: http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_czesci_metalowe/metalowe_body_do_ak47s_cm-543.html będzie pasować do repliki aks cm.028s bez przerabiania.Bo w większości metalowych body z taiwana do ak piszę ,że trzeba przerobić "UWAGA! Przy instalacji metalowego korpusu(części przedniej) jak i metalowego body - zalecane jest skorzystanie z usług branżowego serwisu.(potrzebna jest ingerencja, dremla i pilników)" "Uwaga Przy instalacji metalowego korpusu(części przedniej) jak i metalowego body SRC - zalecane jest skorzystanie z usług branżowego serwisu.(potrzebna jest ingerencja, dremla i pilników)" Edited November 9, 2010 by King Mat Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 problem jest najczesciej z przednim łozem ( sruby przy gnieździe maga niezgrywaja sie z otworami - łatwo przerobić) Quote Link to post Share on other sites
Faith Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 No ale akurat te body w linku jak widzisz jest dedykowane do Cymy... Quote Link to post Share on other sites
King Mat Posted November 9, 2010 Author Report Share Posted November 9, 2010 wolałbym nic nie przerabiać a w ciemno nie che kupić. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 przerabiałem jakąś chińska replikę podobna do cm.028u na cm.039u i tylko z przodem było chwileczkę zabawy. Quote Link to post Share on other sites
miniker17 Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 czyli jak trzeba użyć wiertarki to nie wykonam gdyż jej nie posiadam Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 mi wystarczył skalpel chirurgiczny :) Quote Link to post Share on other sites
miniker17 Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 a tak poważnie mówiąc to co trzeba zrobić Quote Link to post Share on other sites
krzysieks Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 Coś na pewno będzie trzeba doszlifować, przypiłować, spasować. Taki to już urok części wykonywanych seryjnie. Quote Link to post Share on other sites
miniker17 Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 (edited) To czemu taiwan tego nie napisał? Jakaś ich pomyłka? Edited November 9, 2010 by miniker17 Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 bo różnie moze sie trafić ? chinole majato do siebie ze potrafią mieć odstepstwa od standardów jeżlei chodzi o wymairy, często jest tak że wymiarowanie cżęsci to loteria. U mnie wystarczyło ściącie kołnierza zewnętrznego na komorze hu. Pieknie sie uszczelniła replika i strzela zawaliscie :) Quote Link to post Share on other sites
King Mat Posted November 9, 2010 Author Report Share Posted November 9, 2010 najlepiej jakby wypowiedziała się osoba która ma cm.028s i wymieniła na metalowe body Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 Ale czy ty nie rozumiesz? Raz może idealnie pasować a drugi może będzie musiał użyć pilnika. To nie jest trudne. Quote Link to post Share on other sites
shadowkondix Posted November 12, 2010 Report Share Posted November 12, 2010 przerabiałem jakąś chińska replikę podobna do cm.028u na cm.039u i tylko z przodem było chwileczkę zabawy. Znaczy, że CM028s bez problemowo dopasuje takie body : http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_czesci_metalowe/metalowe_body_do_cm_039_cm-1253.html . Zdaję cię na twierdzenie że jak CM to CM. wielkich różnic nie będzie ;) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 tak, tazkie body montowałem i delikatna przeróbka przy komorze była tylko potrzebna. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts