ptaq1234 Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 Mam pytanie. Czy takowy zestaw będzie pasował do g3 od JG(ewentualnie gb v2, bo co do dyszy to wiem że najprawdopodobniej nie będzie pasować) i czy się nie rozleci za szybko? Quote Link to post Share on other sites
grennos Posted November 10, 2010 Report Share Posted November 10, 2010 (edited) Pasować do gb będzie, z dyszą nie wiadomo(nie wiem jaka jest w g3), ale są lepsze części do takiej sprężyny. Ten tłok jest ciężki bardzo już lepiej na stockowym lecieć, chyba że tłok ci się posypał to polecam żółty od ca. Ogólnie lepiej wybrać części indywidualnie do repliki, wyjdzie trochę drożej ale lepiej. Jeśli twoje g3 to stock to najpierw precka, shimming, gumka i zabiegi doszczelniające. Polecam też wymienienie tych plasticzanych łożysk i plasticzanej prowadnicy. Wtedy możesz cieszyć się miłą pracą gb i ładnym zasięgiem. Dopiero wtedy jeśli nadal będziesz czuł niedosyt zabierz się za tuning mocowy:D. Uzyskasz 400 fps po wymienionych wyżej czynnościach i wkładając springa sp120(guardera najlepiej). Edited November 10, 2010 by grennos Quote Link to post Share on other sites
ptaq1234 Posted November 10, 2010 Author Report Share Posted November 10, 2010 Więc tak. Preckę mam, wymieniony cylinder na typ 0, gumę JBU (od razu dystanser H jest), łożyska JBU stalowe (muszę je troche podpiłować bo nie pasują za bardzo do szkieletu, który był robiony pod plasticzane i ma ostre krawędzie, gdy w łożyskach są wygładzone elegancko), shimming Propozycja była taka żeby brat kupił do p90 wyciszony zestaw, a ja żebym wziął od niego głowicę cylindra (która ponoć jest świetna, a ta stockowa nie wygląda za dobrze), a dokupił tylko tłok, prowadnicę i springa na przykład guardera. Czy taka kombinacja byłaby lepsza niż kupienie tego zestawu (prowadnica tam jest i wszystko czego trzeba)? Quote Link to post Share on other sites
grennos Posted November 10, 2010 Report Share Posted November 10, 2010 Tak, zdecydowanie lepsza. Na twoim miejscu wymienił bym tez gumę na systeme. Łożysk nie piłuj, chyba że naprawdę inaczej się nie da. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted November 10, 2010 Report Share Posted November 10, 2010 (edited) brat kupił do p90 wyciszony zestaw, a ja żebym wziął od niego głowicę cylindra (która ponoć jest świetna, a ta stockowa nie wygląda za dobrze) Tak, zdecydowanie lepsza. Tak *^&$^*, głowica cylindra z P90 do G3 :sciana: Do autora - weź się rusz i poszukaj, jest już cały temat poświęcony tylko częściom JBU. Edited November 10, 2010 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
grennos Posted November 10, 2010 Report Share Posted November 10, 2010 oo przepraszam, ale wydawało mi się że chodzi o głowice tłoka :zastanawia: To faktycznie nie ma możliwości żeby pasowała. Najmniejszej. Quote Link to post Share on other sites
ptaq1234 Posted November 14, 2010 Author Report Share Posted November 14, 2010 pomyliłem się, oczywiście chodzi o głowicę tłoka :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts