Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Którą replike brać do 2 tyś snajp.

Recommended Posts

jeżeli mógłbyś dołożyć jakieś 100 zł oraz nie masz dwóch lewych rąk to to powinno być dobre http://www.asg.com.pl/CAC_G96_Limited_Edition_L96A1_GG,p,3233.php

ewentualnie możesz kupić bazę pod tuning i części tuningowe, dobrą bazą jest vsr 10 TM'a, z tego co widzę ma największy potencjał tuningowy i jest do niego dostępnych dużo części ewentualnie m24 od CA niestety

linki

vsr-10 był niedawno dostępny na www.asg.com

m24 http://www.asg.com.pl/M24_Military_Classic_Army,p,1291.php

jeżeli elektryk to jest jeszcze PSG od TM'a http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=1599&name=Marui_-_PSG-1_-_New_Ver._-_Blow_Back do niego też jest a przynajmniej było wiele części tuningowych.

Edited by siannko

Meteo, ja Ci poradze na sam początek kupić porządne okulary/gogle, później jakiegoś kałacha np. cymy i na koniec mundur, ew. buty, ochraniacze, a reszte kasy na razie zostawić. Przedewszystkim jesteś początkujący i zapewne nie byłeś na żadnej strzelance, więc radze Ci poganiać jako szturmowiec. Co do "snajperwstwa" to szybko się tym możesz znudzić. Najpierw sprawdz czy AS Ci się spodoba.

Meteo strzelałeś się wcześniej przed zadaniem pytania o snajperkę ? Jak nie to muszę cię zmartwić, bo czar snajperstwa z gier szybko znika. Musisz jeszcze zdawać sobie sprawę że duża ilość fps-ów w snajperce zmusza cię do ogromnej odpowiedzialności. Ale jak jesteś pewien to pisz do dexterkrak-a on z tego co wiem ma ogromną wiedzę o snajperkach, i zapewne mógłby ci złożyć bardzo sensowną replike. Albo poczytaj to podforum http://forum.wmasg.pl/index.php?/forum/202-karabiny-wyborowe/ powinieneś tam znaleźć odpowiedzi na nurtujące cię pytania.

@theFanta

Kolega ma MP5 od CA, ale nie miałem przyjemości z tym pobiegać, ani postrzelać. Choć z tego co słyszałem, MP5'tki nie odbiegają bardzo zasięgiem od eMek/AK, jeżeli chodzi o repliki oczywiście. Co do ergonomii, mi odpowiadają eMki i AK. MP5 jest jakieś za małe dla mnie. Najlepiej jakbyś mógł przetestować kilka replik, np. na jakiejś strzelance.

Kończmy już off topa, bo zaraz Meteo nas pogoni. :biggrin:

@Meteo

Poczytaj jeszcze na forum coś o tej replice, chociaż złych rzeczy o nich nie słyszałem, ale zawsze trzeba się upewnić. Nie wiem, czy nie jest troche za mocna jak dla początkującego.

Edited by artuu89

Meteo miałeś kiedyś replikę w ręku ? Jeśli nie to wejdź na forum jakiejś Wrocławskiej grupy i się spytaj czy możesz przyjść popatrzeć i pomacać repliki, albo we Wrocławiu macie sklep Militaria 24/Gunfire na ulicy Tęczowej 25. Sprawdzisz która będzie do ciebie bardziej pasować, a wtedy z pewnością będziemy mogli ci polecić najlepszą replikę która będzie najodpowiedniejsza dla Ciebie. Nie zapomnij także o dobrych okularach/goglach bo oczy nie odrastają, a i ceny dobrej ochrony oczu przy twoim budżecie to niewiele.

A powracając do tematu ja polecam cymy od 028-048 tylko trzeba uważać na wersje z literą "S" na końcu ponieważ kolba w nich jest bardzo słaba. Przy twoim przedziale cenowym raczej liczą się tylko cymy 048 i repliki markowe Tokio Marui, ICS, G&G, G&P, Classic Army. Ja bym na twoim miejscu pozostał przy koncepcji karabinu szturmowego wg. mnie lepiej w terenie wygląda, ale jeden woli wygląd a drugi mieć lżej w rękach. A jak już wybrałeś jaka replika ci się spodobała, masz bardzo dużo opisów na forum, wystarczy tylko chwila szukania i masz kilka stron odpowiedzi, ale nie zaszkodzi jak i w tym temacie zapytasz. Aha MP5 ICS-a nie widziałem więc nie mogę ci poradzić, ale najodpowiedniejsze chyba było by do budynków. Kałacha Real Sword-a również nie widziałem, ale są podobno wspaniale wykonane, ale swoje kosztują a kałachy cymy nie są od nich w terenie gorsze.

ale real sword to już marka na prawdę bardzo porządna nie doświadczysz w niej żadnych luzów a sam karabinek jest praktycznie "nie zniszczalny" jeżeli chodzi o bebechy jak we wszystkich replikach RS'a, a przynajmniej tak słyszałem, ale musisz liczyć się z tym że RS'y ze względu na to że najlepiej odwzorowują skalę ostrego gb jest trochę zmodyfikowany.

A nie wiem, mówisz, że posiadasz m4 GFC. eMki raczej sprawdzają się w terenie, a nie wiesz, nie strzelałeś może z mp5? Daje radę w terenie, czy bardzo odbiega od ak/m4?

fanta, do cholery kup coś wreszcie...

Czemu jakaś replika miała by się nie sprawdzać? długość lufy nie ma ogromnego znaczenia (tylko bez skrajności proszę) a kwestia poręczności to już indywidualna kwestia. Ważniejsze są osiągi bo i 300fps'owa empepiątka da sobie radę w lesie, ale z kolei limit i rozsądek nie pozwala wejśc do budynku z m60 ;)

Na RS AK trzeba bardzo długo czekać ;/

Trafiła mi w ręce taka oferta RK AKMS G&G

Dodatkowo dodam że był tuningowany(Ma założoną sprezynkę 130-3 tyg temu

Wymienione zębatki, tłok i cylinder-3 tyg temu) do 430-450fp, 6 low-capów (~80BB) i jeden Hi-Cap produkcji G&G ,kolimator to to Me-Tec 4-point. Batka jest 9,6 G&G 1400 no i ładowarka mikro proc. plus gwara na 6 miech ale cena 1800 a za nowy 1460 Warto kupić ?

A musi to być I klasa ?

Tu masz nówkę: http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_048s-1561.html najlepsze AK w swojej klasie, jak nie do kwoty 1500zł. Spokojnie wytrzymuje M150 ponad 500 fps na baterii LIPO i pełnych seriach. Nic nie trzeba w nim wymieniać. Bardzo dużo ludzi ma wszelkie odmiany cm.048 i bardzo sobie chwali. Nawet ja prawdopodobnie dziś kupię AKM'a z tej serii.

Dodatkowo:

A tu review w jakości HD - super widać wykonanie i jakość seri 048