Punk4ass Posted November 10, 2010 Report Share Posted November 10, 2010 Witam. Mam problem z magazynkiem do repliki w temacie. A mianowicie. Dostałem nowiuteńkiego colcika w EBB gdy go rozpakowałem wyglądał na sprawny. Gdy aplikowałem GG do magazynka zaczął dziwnie syczeć (tak jak by cuś ulatywało). Rozkręciłem magazynek i złożyłem na nowo lecz teraz nie umiem w ogóle zaaplikować gg do środka magazynka, ponieważ rozchodzi się w okół niego. Jak sobie z tym poradzić. Sorki jak temat się powtórzył. Z góry za odp dzięki. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 10, 2010 Report Share Posted November 10, 2010 Uszczelka od zapalniczki lub z gumki recepturki (wepchnąć igłą) na zawór. To powinno uszczelnić drogę gazu z butli do magazynka... Quote Link to post Share on other sites
JokerGMA Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 Witam, ja też mam problem z M1911 M.E.U. http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=21_29&products_id=1283 Dokładnie z tym modelem. Problem polega na tym, że kiedy załaduję gaz do magazynka, pistolet oddaje 5-6 strzałów i gaz się kończy... W czym może tkwić problem ? Quote Link to post Share on other sites
Kiekos Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 (edited) Po 1, sprawdź czy szczelny: - posłuchaj - włóż do wody, zobacz gdzie ucieka Po 2, naładuj więcej gazu, jeżeli nie ma nieszczelności (do 10 sekund nawet) Powinno być dobrze, jeżeli to nie nieszczelność! Edited November 15, 2010 by Kiekos Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 To nie to. Gaz nie ujdzie w kilka sekund. Problemem jest zapewne zapaćkanie mechanizmu nadmiarem smaru. Wyczyść i nasmaruj odpowiednio. Quote Link to post Share on other sites
Kiekos Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 (edited) Oj, ilu to użytkowników 1911 się skarży, że nie wystrzeliwują całego maga, a po prostu za krótko ładują. Łatwiej jest potrzymać butlę pare sekund dłużej, niż pimpolić się z magazynkiem rozkręcając na części pierwsze i czyszcząc każdą po kolei. Jeżeli nie ma nieszczelności, a raczej nie ma, to potrzymaj butlę trochę dłużej. Jak nie będzie poprawy, to tak jak napisał kolega wyżej, bawimy się ze smaaaarem :D EDIT: Literówki :> Edited November 15, 2010 by Kiekos Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts