KSW Posted November 14, 2010 Report Share Posted November 14, 2010 Witam, od pół roku jestem posiadaczem AK 74, modelu CM 031. Replikę kupiłem używaną.W replice nic nie było zmieniane. Ma ona kilka wad: 1. Zasięg mnie nie zadowala, ponieważ jedna kulka leci na 10-15 metrow i spada w dół , a druga na ok 30. Kulki to zakupione na taiwangunie 0,25. 2. Kolejną wadą jest, gdy strzelam na full auto to część kulek zachowuje się jak w przypadku pierwszym, w proporcjach 3:1 ( 3-4 źle lecą, 1 prawidłowo) i dodatkowo kulki latają na boki. 3. Gdy z trybu zablokowanego zmieniam na auto bądź semi, często zdarza się tak, że replika nie chce strzelać i trzeba po przełączać na pare trybów lub po prostu nie chodzi spust . Tak jak by był zablokowany. Co dodać co zmienić , żeby replika była celniejsza , miała lepszy zasięg i ew. lepszą moc. Prosił bym także o wycenę tych części i ile by kosztowało zrobienie tego typu "tuningu" lub czy można to zrobić samemu. W dziedzinie dłubania w replikach jestem zielony. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
grennos Posted November 14, 2010 Report Share Posted November 14, 2010 (edited) Witam, definitywnie i ostatecznie coś nie tak jest z mechanizmem repliki. Nie jestem w stanie powiedzieć co dokładnie ale stawiam na gigantyczne nieszczelności. W gb jest dużo części które mogą być przyczyną. Najlepiej by było gdybyś wysłał tą replikę jakiemuś serwisantowi. Jeśli nie chcesz to pozostaje ci rozebrać gb, na oko posprawdzać czy wszystkie części całe i jeśli nic nie zauważysz to pozostaje ci sprawdzać wszystkie połączenia po kolei. Edited November 14, 2010 by grennos Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted November 14, 2010 Report Share Posted November 14, 2010 (edited) Jaki przebieg repliki? Kolega też miał podobny problem też z cymą która miała dosyć duży przebieg (2 lata), wymienił cylinder, sprężynę, gumkę, lufę i doszczelnił (teflon fix), replika zaczęła strzelać normalnie. Ale lepiej wyślij tą replikę do jakiegoś serwisu tak jak radzi ci grennos. Edited November 14, 2010 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 14, 2010 Report Share Posted November 14, 2010 ja miałem to samo z m4. Po wymianie gumy problem zniknął. Mówię oczywiście o pluciu kulkami na różne odległości i kierunki. Quote Link to post Share on other sites
KSW Posted November 14, 2010 Author Report Share Posted November 14, 2010 Przebieg repliki to za mojej "kadencji" ok 2,5- 3k kulek, a jak wiem poprzedni właściciel wywalił może ok 2-3 k. Quote Link to post Share on other sites
krzysieks Posted November 14, 2010 Report Share Posted November 14, 2010 Sprawdź na początek stan mechanizmu hop-up, co do trybu ognia może być już wyrobiony selektor ognia. Quote Link to post Share on other sites
KSW Posted November 16, 2010 Author Report Share Posted November 16, 2010 Trochę boje się sam rozkręcać broń oraz GB, bo sie na tym za bardzo nie znam. A możecie mi wycenić ile taka "naprawa" oraz tuning może kosztować ? Quote Link to post Share on other sites
grennos Posted November 16, 2010 Report Share Posted November 16, 2010 To zależy gdzie, u kogo i za co. Musisz się sam dopytać. Quote Link to post Share on other sites
KSW Posted November 16, 2010 Author Report Share Posted November 16, 2010 Chodzi mi o części. Quote Link to post Share on other sites
grennos Posted November 16, 2010 Report Share Posted November 16, 2010 Bez rozkręcenia się nie obejdzie, nie wiadomo co się stało, a jasnowidzem nie jestem. Quote Link to post Share on other sites
KSW Posted November 17, 2010 Author Report Share Posted November 17, 2010 Chodzi mi bardziej o części do tuningu jakaś lufa, gumka, sprężyna itp. może to coś pomoże. Quote Link to post Share on other sites
alientm Posted November 18, 2010 Report Share Posted November 18, 2010 Chyba na poczatek wymiana gumki na nowa - mozliwe ze kolnierz jest juz wyrobiony i kulki za wczesnie wchodza w gumke, pojawil by sie tez efekt dubletow. Tak samo polecam jakiegos serwisanta - najlepiej poszukaj w odpowiednim temacie, moze jest ktos z Twojego miasta, jest duza szansa ze bedzie i lepiej i taniej niz w serwisie "sklepowym" Quote Link to post Share on other sites
grennos Posted November 18, 2010 Report Share Posted November 18, 2010 Gumkę wymienić możesz, ale to raczej nic nie zmieni. Jeżeli nie rozkręcałeś nic to najprawdopodobniej poszła jakaś część gb. Jak już powiedziałem bez rozebrania repliki się nie obędzie, więc wyślij ją do serwisanta albo sam rozkręć. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts