Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Tanie zamienniki

Recommended Posts

Witam.

Posiadam karabin SCAR-H VFC i jak każdy jego użytkownik wiem jaka jest cena mid-capów, czyli ok 93zł :maniak_smutny: Wyczytałem na forum, że po spiłowaniu pasują do niego mid-capy od SR-25, lecz i one nie są tanie. Zauważyłem, że podobne są do moich magazynki z M14, tylko nie wiem czy będą pasowały.

Jakie magazynki będą współpracować z moim SCARem? Czy te od M14 będą dobre, a może jeszcze są jakieś inne co pasują?

W najgorszym wypadku kupię plastikowe za 35zł/szt.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Magi z m14 może i dałoby radę przerobić, jednak raczej będzie to koszmar. W scarze, sr25 itp wkładasz "pionowo", jak w m4, natomiast w m14 wkładasz magazynek płycej i lekko go obracając, jak w kałasznikowach. Wycięcia służące do mocowania magazynka w replice są zatem zupełnie inaczej umiejscowione.

Jeżeli upierasz się na modyfikacje, poszukaj na forum tematu o modyfikacji magazynków do rodziny m4/m16 tak, by pasowały do famasa, jest to ten sam problem i prawdopodobnie podobne zmiany.

Pozdrawiam,

Laokoon