Ray~ Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 Witam. Posiadam karabin SCAR-H VFC i jak każdy jego użytkownik wiem jaka jest cena mid-capów, czyli ok 93zł :maniak_smutny: Wyczytałem na forum, że po spiłowaniu pasują do niego mid-capy od SR-25, lecz i one nie są tanie. Zauważyłem, że podobne są do moich magazynki z M14, tylko nie wiem czy będą pasowały. Jakie magazynki będą współpracować z moim SCARem? Czy te od M14 będą dobre, a może jeszcze są jakieś inne co pasują? W najgorszym wypadku kupię plastikowe za 35zł/szt. Z góry dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted November 21, 2010 Report Share Posted November 21, 2010 Magi z m14 może i dałoby radę przerobić, jednak raczej będzie to koszmar. W scarze, sr25 itp wkładasz "pionowo", jak w m4, natomiast w m14 wkładasz magazynek płycej i lekko go obracając, jak w kałasznikowach. Wycięcia służące do mocowania magazynka w replice są zatem zupełnie inaczej umiejscowione. Jeżeli upierasz się na modyfikacje, poszukaj na forum tematu o modyfikacji magazynków do rodziny m4/m16 tak, by pasowały do famasa, jest to ten sam problem i prawdopodobnie podobne zmiany. Pozdrawiam, Laokoon Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts