Godkill Posted November 19, 2010 Report Share Posted November 19, 2010 Witam zastanawiam się nad wyborem między CM 028 a http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/ask204p_full_metal_ebb_aps-2179.html Co wybrać? Mogą być też inne propozycje do 500 zł Quote Link to post Share on other sites
Kudłaty Posted November 19, 2010 Report Share Posted November 19, 2010 Dla początkującego to lepiej Cymę (też jest wersja tactical). Sprawdzona, solidna konstrukcja, dużo dostępnych części zamienych. A w APS'ie przez zmodyfikowany gearbox i plastikowe części w nim jest więcej do zepsucia ;) Poza tym APS jest raczej nowym produktem na rynku i jeszcze nie wszystko o nim wiadomo. No i Cyma jest tańsza, za oszczędzoną kwotę można jakieś dobre gogle, albo dodatkowe magazynki. Quote Link to post Share on other sites
Daxtar Posted November 19, 2010 Report Share Posted November 19, 2010 Jak najbardziej cyma, sprawdzona i polecana, APS nie, choćby dlatego że ma plastikowe bebechy takie jak np. prowadnica sprężyny, i przede wszystkim tak jak kolega u góry wspomniał nie jest ten producent sprawdzony. Quote Link to post Share on other sites
yroli Posted November 20, 2010 Report Share Posted November 20, 2010 Jak najbardziej cyma, sprawdzona i polecana, APS nie, choćby dlatego że ma plastikowe bebechy takie jak np. prowadnica sprężyny, i przede wszystkim tak jak kolega u góry wspomniał nie jest ten producent sprawdzony. Dokładnie,cyma jest "niezniszczalna" :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
olek1987 Posted November 20, 2010 Report Share Posted November 20, 2010 Witaj, miałem ten sam dylemat. Mimo, że jestem nowy to polecam CYMĘ. Sam ją zamówiłem 3 dni temu i już doszła. Gwarancja zadowolenia 100%. Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted November 20, 2010 Report Share Posted November 20, 2010 Sam mam cymę. Miałem też 031, teraz jest 048 i w drodze wariacja na temat 042. I jak na razie nic nie udało mi się zepsuć. A po 2.5 roku służby stara trzydziestka jedynka została sprzedana z zyskiem. Za 330 zł. Full stock, nie licząc gumki. Po 100k kulek. Quote Link to post Share on other sites
migeron Posted November 20, 2010 Report Share Posted November 20, 2010 ja również polecę cymę :biggrin: a do 500zł masz spory wybór w produktach cymy :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Kudłaty Posted November 20, 2010 Report Share Posted November 20, 2010 Mógłbyś rozważyć zakup CM.045 lub CM.045A. Co prawda troszkę więcej niż 500 złotych, ale stalowe wykonanie. Solidny kawał metalu i b. dobre osiągi. I ma w sobie to coś ;) Quote Link to post Share on other sites
Godkill Posted November 20, 2010 Author Report Share Posted November 20, 2010 To teraz mam pytanie czy kupować cyme 028 czy 31? Quote Link to post Share on other sites
Szabla95 Posted November 20, 2010 Report Share Posted November 20, 2010 Różnią się tylko wyglądem. Wewnątrz jest to samo. Bierz tą, która ci się bardziej podoba. Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted November 20, 2010 Report Share Posted November 20, 2010 Ja wolę 031, bo ładniejsza. A najlepiej to weż 028a, orisowany chwyt przedni. Koli wtedy bez problemu będziesz mógł założyć. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts