meitner99 Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 Mam pytanie w sprawie kombinezonu instruktora spadochronowego wykonanego z ripstopu w kamuflażu pantera wz.93. Otóż niedawno natknąłem się na takie coś i chciałbym zasięgnąć nieco informacji na ten temat. Przede wszystkim dowiedzieć się czy takie coś faktycznie istnieje, jak w oryginale wygląda, kto jest producentem, które jednostki w rzeczywistości tego używały/używają. Trochę googlowałem w tym temacie i jedyne zdjęcia jakie znalazłem pochodzą z archiwum allegro (http://archiwumallegro.pl/mundur_kombinezon_spadochronowy_wp_rip_stop_desant-422012523.html), jednak to co ja widziałem w rzeczywistości wygląda nieco inaczej, miało inny układ zamków. Czy to mogła być jakaś podróba, lub custom uszyty przez Miwo czy inną tego typu firmę? Czy jest więcej wersji? Proszę o pomoc Quote Link to post Share on other sites
Piasek89 Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 Używał tego na pewno G-unit :wink: Quote Link to post Share on other sites
meitner99 Posted November 23, 2010 Author Report Share Posted November 23, 2010 Może za bardzo nie jestem kumaty w skrótach, ale nie wiem o co chodzi :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 JW2305 :P Quote Link to post Share on other sites
meitner99 Posted November 24, 2010 Author Report Share Posted November 24, 2010 Nie można było tak od razu? :wink: Miał to ktoś w rękach, lub ma chociaż dokładniejsze zdjęcia? Quote Link to post Share on other sites
Piasek89 Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 (edited) Przejedź się do Warszawy jakoś w weekend do Muzeum Wojska Polskiego (z KRK jest dobre połączenie). Będziesz mógł sam zobaczyć z odległości ok. 45cm na ekspozycji poświęconej jednostkom specjalnym WP :wink: http://www.muzeumwp.pl/aktualnosci/65,-8222-zanim-uderzyl-grom--8230---8221---nowa-wystawa-w-muzeum-wojska-polskiego.php Polecam. Edited November 24, 2010 by Piasek89 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts