adamo5 Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Witajcie. Ostatnio nabyłem używaną berette KJW z ABS-u. Niestety mam pewien problem. Przy 1 czy 2 gim strzale poluźnia się magazynek i wypada do połowy.Wiecie o co może chodzić? Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 albo zatrzask nie łapie bo magazynek jest za słabo wcisnięty do gniazda albo wyrobiła się sprężynka od zatrzasku maga (jak zdejmiesz gripy to można zdjąć i zainstalować go np z prawej strony -dla leworęcznych, wyjmujesz to z guna i obczajasz jak sie mają sprawy w środku, ale zanim sie zabierzesz za grzebanie w klamie obadaj czy faktycznie zatrzask ma jakieś spore luzy i czy odbija po wcisnięciu itp. , może poprostu zatrzask sie wyrobił lub odkruszył się jego kawałek w miejscu gdzie chwyta maga) Quote Link to post Share on other sites
adamo5 Posted November 25, 2010 Author Report Share Posted November 25, 2010 Odkręciłem gripy i posprawdzałem. Wydaje mi się że wszystko jest ok. Mechanizm zwalniania magazynka (chyba) działa dobrze. Odbija po naciśnięciu. Jednak magazynek ma w gnieździe luzy na parę mm. Nie wiem czy to normalne. Hmmm...macie jeszcze jakieś pomysly? Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 (edited) a sam mag nie jest uszkodzony ? ... jeśli ma luzy to oklej go lekko taśmą tak żeby ciaśniej siedział :) i upewnij sie że jak wsadzasz maga zaskakuje jego blokada/zwalniacz Edited November 25, 2010 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
adamo5 Posted November 26, 2010 Author Report Share Posted November 26, 2010 Magazynek okleiłem izolką. Ciaśniej siedzi,luzów nie ma ale problem jest ;/ Zwalniacz zaskakuje. Jednak chyba w nim jest problem, ponieważ jeśli docisnę przycisk blokady po prawej stronie rękojeści to mag siedzi ładnie. Czyli wygląda na to że blokada trzyma go za słabo ;/ I co na to poradzić? Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted November 28, 2010 Report Share Posted November 28, 2010 (edited) może trzeba wymienić sprężynke w zwalniaczu maga na silniejszą (demontujesz lewy grip , wyciągasz cały zespół przycisku i tam powinna być bodaj w body pistoletu sprężynka, rozkręcasz długopis i wyciągasz z niego sprężynke którą dasz jako zamiennik jeśli jest podobnej średnicy i sie zmieści, jeśli trzeba lekko przycinasz na odpowiednią dł. , składasz do kupy i obczajasz czy śmiga ) ewentualnie daj fotki jak to wygląda lub nakręć jakis filmik i daj na youtuba żeby można było obczaić dokładniej problem Edited November 28, 2010 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts