kuczy Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Witam mam taki dylemat czy istnieje jakaś ilość kulek które musi wystrzelić replika by takie części jak gumka Hopa, o-ring w dyszy czy uszczelka na głowicy tłoka wymagały by wymiany?? Są to części gumowe które z czasem się zużywają i czy wymiana ich jest uzależniona od ilości wyplutego kompozytu czy po prostu gdy nagle replika będzie miała mniejszy zasięg wtedy trzeba się zastanowić nad wymiana tych części??? Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Twoje przypuszczenia są faktyczne. W każdym razie bądź co bądź coś w ten deseń. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Jeżeli używasz matowych kulek, któe lepeij podkręcajasie w HU, musisz cżesciej wymieniać gume. Jeżeli kuleczki są gładzsze, rzadziej. Co do oringa na głowicy tłoka to zależy od jakosci i ilosci smaru czy jest ten element czysty czy brudny ( podczas przeglądu jednego ak klienta wyjałem liście trawy z cylindra i na zębatkach były dmuchawce z mleczy :) ) Quote Link to post Share on other sites
kuczy Posted November 25, 2010 Author Report Share Posted November 25, 2010 Kulek staram się używać Guardera lub PJ wydaje mi się iż są one gładkie przynajmniej w dotyku. A co do ciał obcych w GB to staram się nie walać repliki byle gdzie więc ich tam być nie powinno, z drugiej strony po każdej strzelance lekko smaruję replikę czyszczę lufę taki mały serwis podstawowy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts