b0bek Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Witam! W moim rk02 dzieją się dziwne rzeczy. Replika jest full stock(oprócz komory hu), pakiet mam firefoxa 9,6V 1500mAh. Zaraz po naładowaniu pakietu można sobie postrzelać i jest wszystko ok. Jednak już po kilku godzinach po naładowaniu pakietu, gdy włożę go do repliki i wcisnę spust, silnik coś tam zakręci i staje. Później słychać tylko "tyk" i buczenie jak się wciśnie spust. Co w tym przypadku może powodować ten problem? W niedalekiej przyszłości planuję wymienić kilka rzeczy, więc mówcie co by się opłacało kupić, aby pozbyć się tego problemu. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Zmień baterię. Quote Link to post Share on other sites
b0bek Posted November 27, 2010 Author Report Share Posted November 27, 2010 Muszę jednak powiedzieć, że mierzę napięcie pakietu miernikiem, jest to 9,6V czy czasami nawet powyżej, a replika nadal nie rusza... Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Nieistotne ile jest po naładowaniu, a ważne ile jest pod obciążeniem. Nawet, jeśli ta bateria po ładowaniu ma taki woltarz to jest po prostu zepsuta. Powinno być koło 11v. Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted November 28, 2010 Report Share Posted November 28, 2010 Ja mam pakiet firefoxa 8,4v po naładowaniu zaraz po odłączeniu ma prawie 10V i co z tego? Jakiej ładowarki używasz? tej zwykłej co dostałeś razem z repliką? Jeśli tak to po pierwsze zainwestuj w porządną ładowarkę np. http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_ladowarki_ladowarki/ladowarka_rozladowywarka_procesorowa_do_akumulatorow_o_napieciu_od_2_4v_do_12v_mw-689.html i kup nowy akumulator. Jeśli myślisz o tuningu to odrazu o większej pojemności. Tam wchodzi aku typu "stick" czy "large/mini"?? Jeśli to 2 to masz większe pole do popisu Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts