Vault13 Posted November 30, 2010 Report Share Posted November 30, 2010 Witam, otóż posiadam od jakiegos czasu replike M14 Cymy. Replika kupowana była rok temu w sklepie taniemilitaria.pl (wiem ze sklep beznadziejny ale wtedy jeszcze tak nie uważałem :) ). Otóż karabin był tuningowany do 500fps, miał być półautomatycznym karabinem snajperskim. Niestety mimo dobrze dobranych części i profesjonalnego serwisu (bbmax na skierniewickiej w warszawie) awarie były wyjątkowo częste. Postanowiłem więc wstawic sprężynę fabryczną (M100). Karabin TEORETYCZNIE strzelał dobrze, lecz po jakimś czasie pojawił się dziwny problem - co 3 - 4 kulka wylatywała na odległość 10 metrów, podczas gdy większość na normalna czyli 40 - 50 metrów. Odrazu wizyta w serwisie, przeglad, wszystko niby OK. Po odebraniu replika jak felernie strzelała tak strzela nadal. Nie mam pojęcia już co mam zrobić. Dlatego pisze na tym forum prosbe by ktoś (najlepiej posiadajacy tą replike albo poprostu znający sie na takich awariach) napisał mi co moze byc nie tak i co mam zrobic by posiadać w pełni działajacą replike M14. Na koniec podam jeszcze części które wymieniłem: - Lufa precyzyjna 6.04 element-a - gumka hop up systemy czarna - wzmocniona dysza P&J - wzmocnione zębatki 300% elementa Powyzsze części są pozostałościa po tuningu mocowym i nadal "siedzą" w replice. Z góry dziekuje za jakakolwiek pomoc lub chociaż dobre checi :) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 30, 2010 Report Share Posted November 30, 2010 "3 - 4 kulka wylatywała na odległość 10 metrów" ja tak miałem przy źle założonej gumce w G36C. Przy zjechanym hopku było gorzej, bo tylko jedna kulka na 3 leciała dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Vault13 Posted December 1, 2010 Author Report Share Posted December 1, 2010 Wszystko by sie zgadzało gdyby nie fakt że gumka była wymieniana 3 tygodnie temu w serwisie bbmax na systeme :/ jest jakaś szansa ze źle założyli? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 1, 2010 Report Share Posted December 1, 2010 nie mam pojęcia, nigdy nic u nich nie robiłem, np. taiwangunie niby robią przeglądy, a gieta od nich przyszła ze źle założoną gumą. Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted December 2, 2010 Report Share Posted December 2, 2010 Dokręć śruby mocujące uchwyt lufy zewnętrznej. Cały front niezauważalnie się rusza (wraz z komorą) i dlatego czasem układ nie ma szczelności. W sumie to częsty problem w 14-kach ale łatwo rozwiązywalny :wink: Quote Link to post Share on other sites
Vault13 Posted December 2, 2010 Author Report Share Posted December 2, 2010 dzieki ;) napisze w ciagu kilku dni czy rozwiazało to problem (nie mam mozliwosci wypróbowania w terenie) takze proszę nie zamykać jeszcze watku jeszcze raz dzieki, lufa ruszała sie rzeczywiscie lekko do przodu wiec jest to wdg. mnie prawdopodobna przyczyna, czego bym sie raczej sam nie domyslił (nie znam sie zbytnio na replikach a szczególnie na M14-stkach). pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts