Vault13 Posted December 3, 2010 Report Share Posted December 3, 2010 Witam Lada dzień zamawiam replike cm.031b (AK105) ze sklepu taiwangun.com i mam proste pytanie; czy stockowa gumka hop up się do czegoś nadaje? czy ewentualna wymiana na guarderowską coś mi da czy stockowa jest podobnej jakości? pytam ponieważ kawałek czasu temu zamawiałem replike cymy (028) i gumka rzeczywiscie była kiepska, ale to było niecałe 2 lata temu i cyma mogła zwiększyć przez ten czas jakość tego elementu. Tak czy siak, prosze o informacje i z góry dziekuje :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Massimis Posted December 3, 2010 Report Share Posted December 3, 2010 Nie wymieniaj gumki na guardera strasznie szybko się niszczy. Kup G&G albo SYSTEME. I tak wymiana stockowej gumki powinna nieco poprawić osiągi Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted December 3, 2010 Report Share Posted December 3, 2010 Po co chcesz wymieniać gumkę w nowej giwerze? Parę lat temu było tak, że było to konieczne ale teraz chinole reprezentują dużo bardziej zaawansowany poziom od niejednej markowej giwery. Quote Link to post Share on other sites
Olek96 Posted December 3, 2010 Report Share Posted December 3, 2010 Eee, bo stocki robią się twarde w niskich temperaturach i słabo podkręcają? Nie, żebyśmy mieli teraz zimę -10 stopni, czy coś... do autora - lepsza stockowa niż żadna ;) z własnego doświadczenia polecam systemę, już drugą zimę na niej jadę i jest dobrze :) Quote Link to post Share on other sites
Przypadek Posted December 3, 2010 Report Share Posted December 3, 2010 Wymień gumkę na dobrą to od razu Ci się usmiech pojawi na twarzy jak zobaczysz jak to strzela. Ja osobiście polecam gumkę TM, ale teraz strasznie ciężko ją dostać ;/ Zamiast teggo możesz użyc Systeme lub Madbulla Quote Link to post Share on other sites
Vault13 Posted December 3, 2010 Author Report Share Posted December 3, 2010 A którą gumke byście mi polecali z tych tu dostępnych: http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_gumki_hop-up-c011006.html ? Nie widze tu TM ani systemy :/ a gumka musi być z tego sklepu (wymiana przed wysyłka). Quote Link to post Share on other sites
Massimis Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 (edited) Z tąd to już guarder silikonowy będzie najlepszy, ale i tak polecam zamówić systeme z asgshopu. A wymiana gumki na silikonową jest konieczna zważając na temeperatury na zewnątrz. Edited December 4, 2010 by Massimis Quote Link to post Share on other sites
Vault13 Posted December 4, 2010 Author Report Share Posted December 4, 2010 (edited) ok, w takim razie wymieniam na silikonową guardera :) dziekuje za pomoc i prosze o zamknięcie ;) pozdrawiam Edited December 4, 2010 by Vault13 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts