Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam

Chce wyjać gb z M16 (replika oczywiscie metalowa, w standartach normalnych AEG, ale firmy nie znam). Problem jest o tyle frustrujacy, ze występuje pod sam koniec. Otóz odkreciłem, wypchnałem, wybiłem i odczepiłem chyba wszystko co sie da ale nadal mam samo metalowe body, raczka, silnik, kolba, mocowanie magazynka (ząbek) sa odkręcone ale nadal nie chce zejsć :/ ogólnie wdg. mnie całe body wyglada jakby nie dało sie z niego wyjać gb bo jego kształt TEORETYCZNIE powinien blokować gb w 2 miejscach - przy wejsciu na silnik i w tylnej części. Nie wiem co mam juz robic, zostałem z body które jest jednym kawałkiem metalu i gearboxem w srodku który nie chce wyjść. Jestem poprostu zdesperowany bo jutro strzelanka a musze spreżyne wymienic :(

Tak więc, podsumowywujac;

HELP!!!

Żeby rozłożyć eMkę trzeba wybić duże piny, bo małe, o średnicy ok.2mm to imitacje.

No i tu sie kolega myli, jest jeden 2mm pin przy selektorze który zwykle jest "prawdziwy" i przechodzi przez całe GB. Jest ulokowany jakiś centymetr nad spustem, trzeba go wybić oraz wyciągnąć zatrzask magazynka, wykręcić śrubę w stock pipe i dwie z chwytu, a selektor ustawić pomiędzy safe a semi i wyciągamy ;)

Edited by rogal138