Yaramo Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 Witajcie mam problem , wczoraj przyszła do mnie replika cm.028 w wersji taktycznej i dzisiaj zaobserwowałem problem. Magazynek słabo podaje kulki , napełniam go na full , nakręcam na full , podaje tylko pierwsze 3-4 kulki a potem to już loteria , generalnie idą puste strzały a czasami kulka poleci. Na początku myślałem , że zatkałem lufę , lecz nic takiego niema miejsca. Psiknąłem trochę silikonu do magazynka , a dokładnie do dziurki którą kulki wchodzą do repliki. Lecz nic to nie dało. Co może być przyczyną ? Wydaje mi się , że gdy strzelałem wczoraj to wszystko było ok. Testowałem na 2 rodzajach kulek gunfire i guerder 0.25 Quote Link to post Share on other sites
Yaramo Posted December 7, 2010 Author Report Share Posted December 7, 2010 Sorki za podwójny post ale nie mogę już edytować. Problem z hicapem rozwiązany , lecz mam inny problem :P Strzelałem sobie przed chwilą i nagle karabin przestał strzelać. Nie wiem czemu , na początek sprawdziłem bezpiecznik , jest cały , w sensie ta blaszka która łączy kabel jest w całości. Z tego co czytałem na forum , to chyba tłok został w tylnik położeniu czy coś takiego. Strzelałem serią , trwała ona może 3 sekundy i nagle przestał strzelać. Bateria jest naładowana lecz trochę z niej strzelałem , ale nie więcej jak 150 kulek. W czym jest problem ? Quote Link to post Share on other sites
Kiekos Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 Jakieś dźwięki? Spróbuj podładować batkę (ale nie za długo) i walnij na semi. Może odpuści. Jak nie to skołuj mocniejszą batkę (np. jedno ogniwo więcej). Quote Link to post Share on other sites
leksi0r Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 albo oddaj na gwarancje jak to nie pomoże :) Wesołych Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted December 31, 2010 Report Share Posted December 31, 2010 A przypadkiem jeżeli tłok jest cofnięty to nie replika nie wydaje takiego pustego dźwięku? A może się myle? Quote Link to post Share on other sites
Lochu Posted December 31, 2010 Report Share Posted December 31, 2010 Zrób tak jak pisze Kiekos, podładuj trochę i strzel. Jak naciskasz spust to słychać jakiś dźwięk? czy nic? Quote Link to post Share on other sites
petarda Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 Nie wiem czemu , na początek sprawdziłem bezpiecznik , jest cały , w sensie ta blaszka która łączy kabel jest w całości. Jeśli dobrze zrozumiałem to sprawdziłeś połączenie bezpiecznika a nie sam bezpiecznik ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts