Varrior Posted December 10, 2010 Report Share Posted December 10, 2010 witam od nie dawna mam problem ze SCAREM od JLS opisze dokładnie co się stało jak jaciskam spust to słychać jak GB chodzi jak by wszystko było normalnie ale jak włożę maga naładowanego jak zawsze maga to jak strzelam to na 10 strzałów wyleci jedna kulka na ok 1.5m nie wiem dlaczego a na gwarancji nie jest ale zawiozłem do bbmax to powiedzieli że nie da się naprawić a wiem że wszystko da się naprawić ale już nie chciałem się z nimi kłócić.... wrócę do tematu wiem że coś padło ale nie wiem dokładnie co pewne do wymiany to popychacz i dysza ale też coś jeszcze.Więc ktoś pewnie pomoże dzięki i pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Vault13 Posted December 10, 2010 Report Share Posted December 10, 2010 skoro gb działa to jest to wina jakiś potwornych nieszczelności w układzie na poziomie dyszy - komory. albo popychacz siadł i kulek nie ciagnie. ciekaw jestem czemu serwis w bbmaxie tak ostatnio zszedł na psy bo ostatnio sam doswiadczyłem kiepskiego serwisu , nie mogą mi cymy złozyc porzadnie :/ słyszałem też kilka podobnych opowiesci od znajomych ale no nic. rozłóż komore, popatrz czy czegos nie brakuje (miałem podobnie jak zgubiłem dystanser), ogarnij też dysze bo to najpewniejsze powody twojego problemu. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Varrior Posted December 10, 2010 Author Report Share Posted December 10, 2010 dysze mam nową ale jeszcze nie będę zakładał dopóki nie będę miał wszystkich części i jeszcze coś mi wsadzili pomiędzy lute a tym co trzyma lufe na miejscu coś podobne do gumki hop-up mi się wydaje że to źle i wyjeli spręrzynke co była na komoże.A popychacz wydaje się być cały ale tak gdzie zderza się z zembatką jest poszczerbiony. Quote Link to post Share on other sites
chrislacorunna Posted December 11, 2010 Report Share Posted December 11, 2010 JA pierdziele, przecież pisze to 3 raz, zauważ że dwa wątki pod tobą są o tym samym, Jest mróz i bateria się rozładowuje po 1 minucie... to nie wina twojego sprzętu ( choć jls nie słynie z jakości...) tylko zimy :) Naładuj batkę i znowu ( na pełnej) postrzelasz z 10 min Quote Link to post Share on other sites
Varrior Posted December 11, 2010 Author Report Share Posted December 11, 2010 panie chrislacorunna to nie wina batki... bo tak samo było przy temperaturze + 28 czyli dość ciepło więc to wina tego sprzętu jak mi wiadomo mój SCAR jest sprowadzany z USA a części do tego typu sprzętu niby nie ma i nie pasują od innej repliki. jeszcze zapomniałem powiedzieć dlaczego go oni nie naprawią mówie o bbmax powiedzieli mi też że inny GB nie wejdzie do niego nawet V2 bo ma nie typowo ściętą górę. Quote Link to post Share on other sites
Vault13 Posted December 11, 2010 Report Share Posted December 11, 2010 Z tego co wiem WSZYSTKIE repliki sa w standarcie tokyo marui więc teoretycznie wszystko powinno pasować i nie ma "nietypowych" gearboxów. Choć moge sie mylic. A tak w skrócie - popatrz na cały mechanizm i poszukaj którędy ci sprężone powietrze moze uciekać ze nie idzie na kulke. Aha, i strzel fote tego gearboxa to wiecej bede mógł ci pomóc ;) Quote Link to post Share on other sites
Varrior Posted December 11, 2010 Author Report Share Posted December 11, 2010 może pokarze zdięcie tego gb u góry jest ścięty on tak powiedział i do tego scara inny nie wejdzie. http://img528.imageshack.us/img528/3414/dsc00314q.jpg Quote Link to post Share on other sites
chrislacorunna Posted December 13, 2010 Report Share Posted December 13, 2010 (edited) To może by dac go do przeglądu, jak nie naprawią nawet to jak będzie wiadomo czego to wina, to bedzie łatwiej coś z tym zrobić, ci z serwisu nie będą ci przerabiali niczego, za to inni ludzi pewnie pomogą Po drugi zawsze można jakoś przypiłować, ale to bys musiał znaleźć kogoś kto się naprawde na tym zna, inaczej narobisz sobie kaszany. Edited December 13, 2010 by chrislacorunna Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts