MrDziku Posted December 13, 2010 Report Share Posted December 13, 2010 1. Czy części do tej repliki są łatwo dostępne ? ( w polskich sklepów ) 2. Czy Ten magazynek bedzie pasował do tego gun-a ? 3. Czy Ta bateria wejdzie do tej repliki ? (wtyk / rozmiar ) 4. Czy jaki mniej/więcej może być czas ładowania powyżej baterii przy użyciu Tej ładowarki 5. Czy przyda się wymiana okablowania tej repliki ? (na niskooporowe ) 6. Czy coś przydało by się wymienić w tej replice na start ? (oprócz lufy ) Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted December 13, 2010 Report Share Posted December 13, 2010 (edited) 1. Tak, nawet bardzo 2. Tak 3. - 4. Ładowarka posiada regulowaną prędkośc ładowania, możesz sprawdzic ze wzroru pojemnośc bateri / moc ładowarki * 1,4 w każdym razie ładowanie aku trwa od 3ch do 30godzin 5. Przydac się zawsze przyda, nie jest to konieczne na start 6. Przede wszystkim gumkę hop up, nawet prędzej, niż lufę. Bo stockowa jest ble. A na niższych temperaturach głupieje (polecam sylikonową guardera, przeźroczystą) Edited December 13, 2010 by t0m3k Quote Link to post Share on other sites
MrDziku Posted December 13, 2010 Author Report Share Posted December 13, 2010 (edited) czyli polecasz Tą gumkę zgadza się ? kable wole wymienić od razu (zlecić ) bo potem wyjdzie mi więcej za wysyłki niż wymianę Edited December 13, 2010 by MrDziku Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted December 13, 2010 Report Share Posted December 13, 2010 tak, jest jak najbardziej odpowiednia. Quote Link to post Share on other sites
MrDziku Posted December 14, 2010 Author Report Share Posted December 14, 2010 ok znalazłem odpowiedz na pasowanie baterii pasuje na pewno do 30 cm spokojnie się mieści :) Quote Link to post Share on other sites
D1ngo Posted December 17, 2010 Report Share Posted December 17, 2010 Pierwsze co wymień to MAGAZYNEK!!! (bo lubi się zepsuć) Jeśli chodzi o części to niektóre od zwykłych kałaszy się nadają Jeśli jeszcze nie kupiłeś tego magazynka to lepiej weź metalowy bo ten co podesłałeś jest taki sam jak ten co masz w zestawie Lufy nie musisz od razu wymieniać jednak byłbym zobowiązany gdybyś mi podesłał link'a na priv'ie (jeśli już masz na oku takową lufkę) ps: Jak coś ci się zacznie psuć (tzn będzie strzelał bez kulki) to nie przejmuj się że to hop-up czy coś bo to tylko magazynek bo się sprężynka w nim poluzowała itd. A poza tym to witam kolegę w zacnym gronie posiadaczy RK-01. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
MrDziku Posted December 17, 2010 Author Report Share Posted December 17, 2010 mam tą replikę od ponad roku ale mam awarię w GB i w sumie jest do kosza ale w styczniu kupuje drogą taką replikę a że GB miał awarię z mojej winy dlatego pytam pytam co się opyla wymienić na start. To dziwne ale mój się nie zaciął ani razu :) . z mojej obserwacji wynika że z częściami jest ok . Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted December 17, 2010 Report Share Posted December 17, 2010 To nie lepiej naprawić tamtą? Wyjdzie taniej na pewno i przy możesz porządne części wstawić. Ładowarkę już kupiłeś, czy chcesz tą kupić? Quote Link to post Share on other sites
MrDziku Posted December 17, 2010 Author Report Share Posted December 17, 2010 (edited) Nie opyla mi się do wymiany : zębatki , szkielet GB , Silnik , płytka selektora , body i tak po wymianie nie miał bym, gwarancji w razie czego :) . A wszytko stało się tak wymieniałem smary / czyściłem replikę rozebrałem wszystko i poszedłem do drugiego pokoju po nowe smar i pies mi zaatakował replikę :( _-----------------------------------_ Nic jeszcze nie kupiłem . Czekam do stycznia . Edited December 17, 2010 by MrDziku Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted December 17, 2010 Report Share Posted December 17, 2010 To masakra rzeczywiście. Z ładowarką ja bym się zastanowił nad czymś lepszym. Accucel 6 albo imax b6. Z zasilaczem wyjdzie co prawda prawie 2 razy drożej, ale warto. Naładujesz tym praktycznie każdy typ akumulatorów używanych w asg, ma funkcję rozładowywania i znacznie elastyczniejszy wybór prądu ładowania. Quote Link to post Share on other sites
MrDziku Posted December 17, 2010 Author Report Share Posted December 17, 2010 imax b6 testowałem dobre ale za taką cenę się nie opłaca Accucel 6 to samo ale ma wiatraczek a cena jak za nie wiadomo co za takie ceny nie opłaca a za 100 zł można dostać dobrą ładowarkę i taka regulacja napięcia mi jest niepotrzebna i nie kupuje tej ładowarki co na początku tylko tą Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted December 17, 2010 Report Share Posted December 17, 2010 1. Czy części do tej repliki są łatwo dostępne ? ( w polskich sklepów ) - tak 2. Czy Ten magazynek bedzie pasował do tego gun-a ? - tak, ale moim zdaniem lepiej kupić 1-2 midcapy 3. Czy Ta bateria wejdzie do tej repliki ? (wtyk / rozmiar ) - tak 4. Czy jaki mniej/więcej może być czas ładowania powyżej baterii przy użyciu Tej ładowarki -było już 5. Czy przyda się wymiana okablowania tej repliki ? (na niskooporowe ) - tak, wrzuć tam kalbe modelarskie i deansy. 6. Czy coś przydało by się wymienić w tej replice na start ? (oprócz lufy ) - gumke hu Poza tym kup Imaxa/ accucela, za 100 zł nie kupisz dobrej ładowarki. Jeśli jeszcze nie kupiłeś tego magazynka to lepiej weź metalowy bo ten co podesłałeś jest taki sam jak ten co masz w zestawie <facepalm.jpg> Szkoda słów na komentowanie. Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted December 17, 2010 Report Share Posted December 17, 2010 Jeszcze gorzej :D O tej ładowarce jest co nieco w dziale amunicja/zasilanie. Chociażby w podklejonym temacie o ładowarkach. Proponuję, żebyś przeczytał. Quote Link to post Share on other sites
MrDziku Posted December 17, 2010 Author Report Share Posted December 17, 2010 poczytałem , pomyślałem , zadzwoniłem , jutro będę miał ją do testów i zobaczę co i jak. (kumpel ma taką ładowarkę) Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted December 17, 2010 Report Share Posted December 17, 2010 Mówią, że jest do dupy, nie kupiłem jej wziął Imax B6, cóż powiem, że się opłacało. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
MrDziku Posted December 17, 2010 Author Report Share Posted December 17, 2010 yyy... znalazłem imax B6 nową z zasilaczem za 160 zł - Na allegro Link i na gunfire za 269 zł - na gunfire i na allegro w jakiejś turbo wersji czy coś - turbo Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted December 17, 2010 Report Share Posted December 17, 2010 Ta pierwsza z allegro jest ok. Druga z allegro ma wbudowany zasilacz (pierwszy raz to widzę). 160 to normalna cena za jaką można spokojnie kupić tą ładowarkę. Tylko będziesz musiał sobie dorobić przejściówkę albo najlepiej zmienić wtyczkę w replice i baterii na deansy. Quote Link to post Share on other sites
MrDziku Posted December 17, 2010 Author Report Share Posted December 17, 2010 przejściówka to najmniejszy problem :) od czego są krokodylki Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted December 17, 2010 Report Share Posted December 17, 2010 (edited) Bierz, pierwszą z allegro, druga jest chyba trochę lepsza, szybciej ładuje ale nie wiem. Edited December 17, 2010 by Sick! Quote Link to post Share on other sites
MrDziku Posted December 17, 2010 Author Report Share Posted December 17, 2010 mam czas żeby się dowiedzieć 7 dni :) poszukam o tej drugiej wersji na forum Quote Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 Masz tutaj Turnigy Accucell 6: http://allegro.pl/nowa-ladowarka-turnigy-accucell-6-nowa-wersja-i1363076888.html . Od B6 różni się nazwą i kolorem obudowy, czasem wiatraczkiem, a na allegro - ceną. Quote Link to post Share on other sites
MrDziku Posted December 18, 2010 Author Report Share Posted December 18, 2010 tylko ta jest bez zasilacza a z zasilaczem cena już do 160-200 zł dochodzi czyli to samo Quote Link to post Share on other sites
MrDziku Posted January 6, 2011 Author Report Share Posted January 6, 2011 @ Opcji edytuj nie widzę @ ta druga ładowarka jest kiepska jak z odpustu nie zastanawiam się biorę imax B6 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts