_Sick_ Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 (edited) Witam! Mam dwa problemy: 1. Jak wyciągnąć sprężynę z tłoka, trzeba mocno wyciągać czy jakimś sposobem 2. Na dyszy jest taka mała sprężynka i nie wiem co z nią zrobić, na filmiku widziałem, że trzeba ją zaczepić ale ja nie mam tej takiej podpórki. Mogę zrobić zdjęcia za chwilę wyślę Pozdrawiam i dziękuje za Pomoc. Oto zdjęcie. Przy okazji cylinder z głowica tłoka jest dobrze ułożony? http://img257.imageshack.us/i/21122010517.jpg/ Edited December 21, 2010 by Sick! Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 W drugiej polowce nie ma czasem zaczepu na sprezynke ? Sprezyne z tloka normalnie wyciagasz - chyba ze jest przykrecona ... Ta sprezynka jest zamocowana do popychacza ktory trzyma dysze (apropo nazewnictwa). Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Ad2. Podpowiedź. popatrz na drugą połówkę... Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted December 21, 2010 Author Report Share Posted December 21, 2010 (edited) Dzięki ziomy ;d A jak odkręcić tą sprężynę z tłoka? A i jeszcze jedno, jak odkręcić tą śrubkę mocującą Prowadnicę sprężynową? Edited December 21, 2010 by Sick! Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted December 21, 2010 Author Report Share Posted December 21, 2010 Straciłem możliwość edytowania, z prowadnicą sobie poradziłem i z sprężyną też. Tylko teraz już od pół godziny próbuje włózyć nową sprężynę i za każdym razem mi się nie udaje, bo pod siłą wyrzuca prowadnice albo podnosi wszystko do góry i wywala dyszę, cylinder i tłok. Nie wiem co już zrobić. Pomóżcie, proszę. Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 (edited) Straciłem możliwość edytowania, z prowadnicą sobie poradziłem i z sprężyną też. Tylko teraz już od pół godziny próbuje włózyć nową sprężynę i za każdym razem mi się nie udaje, bo pod siłą wyrzuca prowadnice albo podnosi wszystko do góry i wywala dyszę, cylinder i tłok. Nie wiem co już zrobić. Pomóżcie, proszę. Wkladasz jakis szpikulec od zewnatrz !! do prowadnicy tak, aby sprezyna oraz tlok byly docisniete. http://www.youtube.com/watch?v=bex_7Q6VEnw Edited December 21, 2010 by johny13 Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted December 21, 2010 Author Report Share Posted December 21, 2010 Tle, że jak już chcę założyć klapkę górną, to cylinder wyskakuje i nie mam go jak podtrzymać, bo podtrzymuję prowadnicę Quote Link to post Share on other sites
napod Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Przez otwór z tyłu w gb włóż śrubokręt tak żeby przytrzymywał prowadnice i sprężynę to sobie poradzisz. Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted December 21, 2010 Author Report Share Posted December 21, 2010 Dobra dałem radę, dzięki wszystkim za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts